Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ustaški natpisi na sabornom hramu sv. Nikolaja u Karlovcu

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/crkva-natpisi-ustase.jpg

Pravoslavni hram svetog Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu, u noći između 2. i 3. novembra 2014. godine, pretrpio je novi napad od strane, za sada nepoznatog počinioca ili više njih.

Do sada je saborni hram, koji se inače nalazi u strogom centru grada, nebrojeno puta bio kamenovan i napadan od “nepoznatih počinioca“, a ovoga puta vandali su ispisivali proustaške grafite na zidovima hrama i krajnje gnusnim natpisima pozivali na novo stradanje napaćenog naroda ovih krajeva.

Nažalost, ovaj hram je permanentno meta necivilizovanih vandala već nekoliko godina unazad, koji svojim potezima žele da sruše sve mostove koji vode ka suživotu. O ovom zlodjelu obavještena je policija. Nadamo se da će počinioci biti uhvaćeni i prema njima primijeniti se adekvatne zakonske mjere i da ovaj slučaj neće ostati samo jedan od mnogih neriješenih u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: Eparhija Gornjokarlovačka

 

Vezane vijesti:

Govor paroha drežničko – jaseničkog, protojereja Miloša Orelja nad Klečkom jamom, 10. avgusta 2014.godine

Pod tuđim krstom : Slovo vladike Teofana (3)

PRVE ŽRTVE USTAŠKOG TERORA I GENOCIDA U SREMSKIM KARLOVCIMA, HAPŠENjE ISTAKNUTIH GRAĐANA JUNA 1941. GODINE I NjIHOVO STRADANjE U LOGORU JADOVNO

Nacrt za istoriju episkopskog sedišta Eparhije gornjokarlovačke

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: