Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ukida se Muzej vazduhoplovstva

Vlada Srbije donela je odluku o ukidanju Muzeja vazduhoplovstva u Beogradu jer, kako se navodi, potrebe za delatnošću ustanove mogu da se zadovolje na racionalniji i efikasniji način.

(Foto D. Jevremović)
(Foto D. Jevremović)

Prava, obaveze, imovinu i arhivsku građu muzeja preuzima Ministarstvo odbrane, a isto važi i za zaposlene, koji će biti preuzeti u skladu sa propisima kojima se reguliše prijem u službu profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Jedan od eksponata u muzeju (Foto D. Jevremović)
Jedan od eksponata u muzeju (Foto D. Jevremović)

„Muzej vazduhoplovstva doneće finansijski izveštaj, odnosno bilans stanja na dan 15. marta 2019. i u skladu sa mogućnostima izmiriće postojeće obaveze prema dobavljačima, izvršiće naplatu potraživanja od poverilaca, prenos preostalih likvidnih finansijskih sredstava na račun Ministarstva odbrane koji je otvoren kod Uprave za trezor i zatvaranje aktivnih računa Muzeja vazduhoplovstva Beograd.”

U odluci vlade ističe se da Ministarstvo odbrane ima obavezu da čuva muzejsku namenu Muzeja vazduhoplovstva Beograd kao spomenika kulture. Odluka o ukidanju muzeja stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku”.

Autor: R. D.

Izvor: POLITIKA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: