fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ujednačiti odnos prema svim žrtvama

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izjavio je danas da očekuje od načelnika te opštine Mladena Grujičića da radi na poboljšanju položaja srpskih porodica poginulih i nestalih boraca na tom području, ali ne na uštrb bilo koga nego uz ravnopravan odnos za sve.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović  razgovarao je danas u Srebrenici sa načelnikom ove opštine Mladenom Grujičićem.
Nedeljko Mitrović u Srebrenici sa načelnikom
ove opštine Mladenom Grujičićem
Foto: SRNA

Mitrović, koji je danas u Srebrenici razgovarao sa Grujičićem, istakao je da je u ovoj opštini godinama prisutan diskriminatorski odnos prema porodicama srpskih žrtava i da se nada da će to od sada biti drugačije.

On je rekao da vjeruje da će se stanje poboljšati i da će život porodicama žrtava biti olakšan u mjeri u kojoj je to u nadležnosti lokalne zajednice.

Prema njegovim riječima, trebalo bi ujednačiti i materijalna izdvajanja za obilježavanje godišnjica stradanja i datuma važnih za jedne ili druge kako bi svi imali isti tretman, i kako srpske žrtve ne bi osjećale da su u podređenom položaju.

„Znajući Grujičića i njegov rad, vjerujem da će taj odnos biti izmijenjen na ovom prostoru u interesu svih žrtava, odnosno da će biti ravnopravan prema žrtvama iz oba naroda“, zaključio je Mitrović.

Grujičić, koji je prije izbora na tu dužnost obavljao funkciju predsjednika Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Srebrenici, rekao je da ta organizacija ranije nije nailazili na razumijevanje opštinske vlasti.

„Mi smo i u prethodnom periodu brinuli o porodicama srpskih žrtava, ali nismo nailazili na razumijevanje opštinske vlasti. Učiniću sve da se poštuju sve žrtve rata“, izjavio je Grujičić.

On je istakao da se već pobrinuo za bolje uslove rada ove organizacije, pa će poslije dvije godine prekida uskoro biti otvorena kancelarija u kojoj će članovi porodica moći da iznesu probleme i dobiju pomoć za njihovo rješavanje.

„U svijetu treba da se čuje i sazna da je u Srebrenici stradao i srpski narod i da treba da mu se posveti pažnja kao i bošnjačkom narodu“, poručio je Grujičić.

On je istakao da su povećana planirana budžetska izdvajanja za srpske organizacije proistekle iz rata i da Boračaka organizacija treba da dobije 15.000 KM za rad i aktivnosti, a Organizacija porodica nestalih i poginulih boraca 10.000 KM.

Grujičić je precizirao da je udvostručen iznos predviđen za manifestaciju obilježavanja srpskog stradanja „Petrovdanski dani“, za koju će biti izdvojeno 20.000 KM, dok je za obilježavanje godišnjice bošnjačkog stradanja predviđeno 200.000 KM, kao i prethodnih godina.

„Nastojim da srpske porodice poginulih, kojima i sam pripadam, osjete promjenu i razumijevanje prema njihovim potrebama, te zaštitu i sigurnost u ovoj sredini i to ćemo im obezbjeđivati i poboljšavati njihov položaj i status, ne uskraćujući prava drugima“, zaključio je Grujičić.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Mitrović: Zločini mudžahedina teži od zločina u Srebrenici …

Mitrović za referendum o knjiženju vojne imovine | Jadovno …

Mitrović: Navođenje vode na mlin bošnjačke politike …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: