fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U Vukovaru „branitelji „skinuli 14 dvojezičnih tabli, jednu razbili

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/vukovar-razbijena-tabla.jpg

Sa zgrada državnih institucija i kancelarija u Vukovaru danas su nasilno skinute sve postavljene dvojezične table, a na zgradi vukovarske policije tabla je razbijena.

Do skidanja i razbijanja tabli došlo je nakon što je na Memorijalnom groblju žrtava iz rata, polaganjem venaca i paljenjem sveća odana počast poginulim pripadnicima 204. vukovarske brigade.

Nakon odavanja počasti deo „branitelja“ uputio se do grada gde su skinuli table, a jednu tablu na zgradi policije su razbili.

Iz „Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara“ poručili su kako oni ne stoje iza toga čina. Ipak iz „Stožera“ su rekli da očekuje da državne vlasti, u skladu sa nedavnom odlukom Ustavnoga suda, neće ponovno u Vukovaru postavljati dvojezične table na mesto skinutih.

Iz „braniteljskih udruga“ potvrđeno je da je zbog skidanja i razbijanja tabli policija privela nekoliko „branitelja“, koji se nalaze u zgradi vukovarske policije ispred koje se okupila grupa njihovih saboraca koji traže njihovo puštanje na slobodu.

 

Izvor: Magacin

Vezane vijesti:

Vukovar grad nespokoja

Sprema li se Srbima u Vukovaru “Kristalna noć“? 

Podjarmljivanje Srba: Poglavlje dječiji vrtić Vukovar 2 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: