fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

U Stalovici pet žrtava u dvorištu Pavla Gavrana

Mama mi je rekla da ujutro rano otjeram krave u livadu i da se vratim predvečer jer je bolje da sam što manje kod kuće.

Cigani su iznijeli glas da su iz Stalovice sve poubijane odvezli u Trandlerovu djetelinu, gdje je poubijan veći broj žena i djece, pa će ih sve tamo sahraniti. Tamo su, prema istom izvoru, odvezeni i neki poklani muškarci iz Popovića doline. Milka Brzinova je nekako ostala živa, pa priča da je babi Ružici, njenoj ubijenoj komšinici, krmača pojela pola glave. Vidjela je u dvorištu svog drugog komšije Pavla Gavrana stravičan prizor: ustaša u civilu Veno, koji je oženio Maricu Pintar iz Stalovice (komšinica Gavranovima preko puta), istjerao je iz kuće u dvorište Pavla Gavrana, njegovu ženu, njihovu kćerku i njihovu unuku, koja je na ruci nosila malu kćerkicu, praunuku Pavlovu koja je možda tek prohodala. Poredao ih je i najprije iz puške ubio bebu na majčinoj ruci, zatim njenu majku, pa njenu babu, pa prabaku i na kraju jadnog pradjeda Pavla.

 

< Krvavi Amidžića pragovi                                   Sadržaj                               Masovni zločin na Trandlerovoj djetelini >

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: