Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U MARTIN BRODU PRONAĐENA SRPSKA MASOVNA GROBNICA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/martin-brod.jpg

MARTIN BROD,28. AVGUSTA /SRNA/ – U Martin Brodu kod Drvara otkrivena je masovna grobnica sa srpskim žrtvama, ali se sada sa sigurnošću ne može reći da li pronađene žrtve potiču iz proteklog ili nekog ranijeg rata u BiH, rekao je Srni član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić.

On navodi da se pretpostavlja da je najvjerovatnije riječ o monaškim žrtvama manastira Rmanj koje su stradale u ranijem periodu.

„Sa sigurnošću mogu reći da se ne radi o bošnjačkim žrtvama iz proteklog rata u BiH, kako su to izjavljivali neki bošnjački zvaničnici, a prenijeli mediji u Federaciji BiH“, istakao je Mišić.

Prema njegovim riječima, grobnica sa nekoliko desetina posmrtnih ostataka pronađena je u dvorištu vikendice Mileve Bosnić u Martin Brodu.

Institut za nestala lica BiH, dodao je on, zatražiće od Tužilaštva BiH da odobri otkrivanje grobnice koje će pokazati kolika je njena stvarna veličina i o kojem broju žrtava je riječ.

Mišić je rekao da će od Tužilaštva BiH zatražiti da se posmrtni ostaci sa ove lokacije prevezu u Spomen kosturnicu u Banjaluku.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: