Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U DEKLARACIJI O KOSOVU ZATRAŽITI OSLOBAĐANjE OTETIH SRBA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2015/Porodice_nestalih_Srba_na_Kosovu_i_Metohiji.jpg

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji apelovalo je da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u svojoj deklaraciji o Kosovu zatraži oslobađanje preživjelih otetih Srba na Kosovu i Metohiji.

„Molimo vas da u deklaraciji o Kosovu i Metohiji tražite da Evropa, Nato, Kfor, Unmik, Euleks moraju narediti predsednicima, ministrima, premijerima takozvane republike Kosovo da odmah oslobode preživele otete Srbe“, navodi se u saopštenju.

Dalje se podsjeća da su ta ista Evropa i Amerika zahtjevali i izdejstvovali da Srbija odmah oslobodi svih 2.108 albanskih terorista i zločinaca, na čelu sa pravosnažno osuđenim dokazanim zločincima Ljuanom Ibekimom Matrekuom za zločin u Klečki.

„Srbijo, Evropo, gde su oteti Srbi, nedužni civili, radnici, seljaci …?“, navodi se u saopštenju, u kojem se apeluje da se ne nastavi sa „grijehom prema srpskim žrtvama“.

U saopštenju se navodi da je oslobađanjem pravosnažno osuđenih albanskih terorista učinjen veliki grijeh, jer Srbija nije tražila zauzvrat slobodu za otete Srbe, te da nijedan predsjednik, ni premijer Srbije u mnogim donesenim rezolucijama i platformama o Kosovu i Metohiji nikada nisu tražili oslobađanje otetih Srba.

„Neshvatljiva je i velika nepravda prema porodicama srpskih žrtava da nijedna vlada ne traži slobodu za otete Srbe i hapšenje predratnih, ratnih, posleratnih zločinaca Tačija, Čekua, Haradinaja, Fatmira Ljimaja…“, navodi se u saopštenju.

Ovo udruženje moli Nikolića da ne nastavi sa ignorisanjem srpskih žrtava koje su, na pravdi Boga, oteli, kidnapovali i ubili pripadnici OVK 1998-1999. godine.

„Uvažite glas porodica žrtava. Mi smo najcrnja kategorija ljudi na kugli zemaljskoj da crnja ne može biti, jer pored gubitka života naših užih članova porodica nama su kuće na Kosmetu opljačkane, zapaljene, srušene, voćnjaci i šume posečeni, pradedovska groblja poorana,imanje uzurpirano“, dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

APEL VUČIĆU DA ZATRAŽI PROCESUIRANjE ALBANSKIH ZLOČINACA

ZLOČIN U „PANDI“ JOŠ PEČE

JADOVNO-KOSOVO

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: