Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Tužiti Hrvate za agresiju

BiH treba da tuži Hrvatsku za agresiju nakon saopštenja SDA da je Zagreb samoinicijativno planirao i izvodio vojne akcije u BiH, saglasni su predstavnici institucija i Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/.

Hrvatska vojska

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić istakao je da je ovo prvi put da u Sarajevu saopšte da su se regularne jedinice Hrvatske vojske za vrijeme rata nelegalno nalazile na teritoriji BiH.

“Ovo priznanje predstavlja i potvrdu opravdanosti podizanja optužnica protiv hrvatskih generala koji su učestvovali u agresiji na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske”, rekao je Kojić za “Euroblic”.

On je podsjetio da su takozvana Armija BiH i Hrvatska vojska zajednički učestvovale u agresiji i činile stravične zločine nad srpskim stanovništvom.

“To je svima u Srpskoj oduvijek bilo jasno, ali sada je važno što su u SDA, vjerovatno isprovocirani najavom da će hrvatsko tužilaštvo podići optužnicu protiv bošnjačkog generala Atifa Dudakovića i brojnih drugih bošnjačkih generala, konačno odlučili da o tome javno progovore”, dodao je Kojić.

Član Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske Mihajlo Parađina smatra da, nakon javnog priznanja SDA, vlasti u Srpskoj i BiH imaju apsolutno pravo da tuže Hrvatsku u međunarodnim sudovima i traže ratnu odštetu.

SDA je, povodom krivične prijave koja je podnesena Tužilaštvu Hrvatske protiv 16 bošnjačkih generala i visokih oficira, saopštila da je ta zemlja samopozvano učestvovala u ratu u BiH.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Hrvati prijavili 16 bošnjačkih komandanata za ratne zločine

Hrvatski ministar odgovoran za zločine u BiH

Ovčara i Mrkonjić Grad ilustruju kako pravda ima različita lica

HRVATSKA VOJSKA IZVRŠILA MASOVNO ETNIČKO ČIŠĆENjE SRBA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: