fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tribina: Religija i nacionalizam

Pozivamo vas, da u ponedeljak, 3. jula 2017. godine, u 19 časova, u Klubu Doma omladine Beograda (Makedonska 22) prisustvujete tribini na temu „Religija i nacionalizam“.

Odnos religije i nacionalizma predstavlja jedno od otvorenih i svakako za nas jedno od najznačajnijih pitanja. Isprepletenost i međusobni uticaj verskog i nacionalnog osećaja na našim prostorima se vidi kroz praktično čitavu prošlost, vidi se u sadašnjosti, a sigurno je da će i u budućem periodu imati snažan pečat ovih sentimenata i fenomena.  Razumeti odnose ova dva osećanja i uverenja nije moguće bez pojedinačnog shvatanja i razumevanja oba navedena elementa. Šta ona podrazumevaju, na čemu se zasnivaju, kako prepoznati koji je pravi put u religijskom i nacionalnom osećaju, a gde su stranputice, gde se dodiruju a gde se razlikuju? Doprinos odgovoru na ova pitanja daće učesnici tribine Religija i nacionalizam.

O ovoj temi govoriće:

prof. dr Dragan Simeunović (Fakultet političkih nauka)

dr Seid Halilović (Centar za religijske nauke ,,Kom“)

dr Aleksandar Raković (Institut za noviju istoriju Srbije)

Tribina se održava u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i Doma omladine Beograda.

Ulaz je slobodan.

 

 

Svetosavska omladinska zajednica
Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke
Kralja Petra br. 5, 11000 Beograd

Telefon: +381 (64) 800 43 92
E-pošta: sozbgd@gmail.com
Veb-portal: www.sozbg.rs

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: