fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tribina: Krajiška tragedija u svjetlu međunarodne pravde 28.11.2014

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/tribina_krajiska_tragedija.jpg

BEOGRAD – Internet portal, zlocininadsrbima.com, poziva Vas na tribinu, predavanje pod nazivom „Krajiška tragedija u svjetlu međunarodne pravde“, koja će se održati u petak 28. novembra 2014. sa početkom od 18 sati u velikoj sali GO Novi Beograd (adresa: Bulevar Mihajla Pupina 167, Novi Beograd).

Na tribini će govoriti:

Savo Štrbac, direktor DIC Veritas
Ratko Dmitrović, direktor Večernjih novosti
Momčilo Diklić, Institut za evropske studije

Početkom rata i raspadom bivše Jugoslavije, 1990-1991, srpski narod u SR Hrvatskoj postao je žrtva hrvatskog državnog terorizma, koji je predvodio Franjo Tuđman i njegova stranka HDZ. Oni su želeli da dovrše posao svojih prethodnika iz Drugog svjetskog rata, a to je genocid i istrebljenje srpske populacije, ne samo na prostoru Hrvatske, već i u Bosni i Hercegovini.

U tom krvavom građanskom ratu u prvoj polovini 1990-ih godina, srpski narod je proglasio Republiku Srpsku Krajinu, u čiji sastav su ušli: Sjeverna Dalmacija, Lika, Kordun, Banija, Zapadna Slavonija, Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem. Zločini nad Srbima su počeli ubistvom Gorana Alavanje, srpskog policajca u uniformi MUP-a Hrvatske 23.11.1990. Nastavilo se Krvavim Uskrsom na Plitvicama 31.3.1991, zatim šovinističko divljanje u Zadru i napadi na mještane Borova Sela 2. maja 1991. i dr.

Hrvatska vojska i policija su tokom rata učestovali u brojnim zločinačkim akcijama protiv srpskog naroda u Hrvatskoj: „Otkos“, „Maslenica“, „Miljevački plato“, „Bljesak“, „Oluja“… Dok su takođe hrvatski državnici pokrenuli etničko čišćenje Srba u gradskim sredinama: Sisak, Split, Dubrovnik, Zadar, Gospić, Zagreb, Vukovar, Karlovac, Osijek i dr.

Svojim presudama i prebacivanjem predmeta na hrvatsko pravosuđe, Međunarodni Krivični sud u Hagu, okreće glavu od tragedije (holokausta) srpskog naroda u Krajini i Hrvatskoj. Isto tako oslobađanjem hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača 16.11.2012. godine načinjen je sjvetski presedan i poniženje pravde i žrtava.

O svemu ovome biće govora na našoj tribini 28. novembra, te Vas pozivamo da dođete u što većem broju i obavjestite vaše prijatelje.

 

Izvor: BANIJA

 

Vezane vijesti:

Maslenica – Jadovno 1941.

Krvnik normalno živeo i radio u Novom Sadu

Saopštenje povodom godišnjice stradanja Srba u agresiji 

PROCES PROTIV FIRME „MPRI“ BIĆE NASTAVLjEN 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: