Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Treći sastanak odbora sela Čelebić

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ognjena-marija-livanjska.jpg

U nedelju 06.07.2014 po treći put ove godine su se sastali Čelebićani, čvrsto rešeni da završe započeti posao oko obnove Spomen-groblja na Barjaku. Prisutne je o realizaciji dosadašnjih radova upoznao predsednik odbora sela Čelebić, koji deluje u okviru udruženja OML, Vlado Kozomora.
Raspravljalo se o tri tačke dnevnog reda:

-konačni izgled spomen-ploče i njena izrada, kao i izrada kapije i ograde na spomen groblju;
-način održavanja spomen groblja i aktivnog groblja na Barjaku;
-organizacija skupa u Vrbici 04.08.2014.

Na sastanku je dogovoreno sledeće:

–       troškove izrade spomen-ploče, njen transport i postavljanje će biti donacija Slavka (Gaje) Vujanovića kao i izrada ograde i kapije na spomen-groblju, čija se vrednost procenjuje na 1.000.00 evra. Na sastanku je dogovoreno da se napravi i postavi ploča sa imenima desetorice Čelebićana nastradalih u poslednjem ratu, što bi bilo finansirano zajedničkim sredstvima. Aktivnostima obnove pored dosadašnje uplate od 30.000,00 dinara priključio se i Stevan (Marka) Crnogorac, koji je
donirao i specijalni masu za zaštitu betona od atmosferskih padavina kao i farbu za metalnu konstrukciju, čija se vrednost procenjuje na 100 evra.

–       Dogovoreno je da se obaveste članovi svih porodica koji imaju grobna mesta na groblju na Barijaku da u skladau sa svojom savešću i mogućnostima uplate novčana sredstva koja bi bila na zajedničkom računu, a koja bi se koristila za košenje i čišćenje groblja. Dogovoreno je da se izabere najpovoljnija ponuda i da se groblje kosi i čisti dva puta godišnje.

–       Ove godine selo Čelebić je domaćin organizacije proslave praznika Svete Marije Magdalene (Blage Marije) 4. avgusta kod Vrbičke crkve, dana kada se okupljaju stanovnici okolnih sela sa svojim porodicama, pa je u cilju što bolje organizacije dogovoreno da svi Čelebićani u što većem broju dođu u vreme Ilindanskih dana, prisustvuju parastosu na spomen-groblju na Barjaku 03. avgusta i pomognu spremanje proslave u Vrbici 04. avgusta.

–       Dogovoreno je da za drugu fazu obnove spomen groblja i organizaciju skupa u Vrbici svi oni koji su poreklom vezani za Čelebić i svi ljudi dobre volje, uplate 3.000,00 dinara ili onoliko koliko su u mogućnosti na račun udruženja OML – broj žiro računa 160-380800-45 sa pozivom na broj za selo Čelebić 30062013.

Odbor sela Čelebić

Izvor: Ognjena Marija Livanjska

 

Vezane vijesti:

Promocija petog izdanja knjige Buda Simonovića Ognjena Marija Livanjska u Banja Luci

EPISKOP ATANASIJE U LIVNU

Izveštaj i zaključci okruglog stola Pravoslavno stanovništvo Livna i Livanjskog polja

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: