fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Tražimo odgovor političara na građansku inicijativu o ulasku u NATO

Srbski narodni pokret „Izbor je naš“ obavještava srpske političare, narod i cjelokupnu javnost da je svoju dugogodišnju kampanju protiv ulaska Republike Srpske i BiH u NATO krunisao građanskom inicijativom, koju smo neposredno prije situacije izazvane pandemijom virusa Korona, predali Narodnoj skupštini Republike Srpske.

SNP Izbor je naš

Suština građanske inicijative jeste  da se donese zakon kojim bi „Lice izabrano ili imenovano sa teritorije Republike Srpske, koje u institucijama ili organima Bosne i Hercegovine glasa za članstvo BiH u međunarodnim organizacijama ili savezima protivno referendumskoj odluci građana u Republici Srpskoj ili protivno odluci Narodne skupštine Republike Srpske o pitanju članstva u tim organizacijama ili savezima, kazniće se zatvorom od dvije do dvanaest godina“.

Razlog naše kampanje nije samo u tome što je NATO  bombardovao RSK i RS 1995. g. i Srbiju 1999. godine, svrstao se na jednu stranu i presudno uticao na ishod bošnjačko-hrvatsko-srpskog sukoba i obezbijedio proglašenje lažne države Kosovo. Nije razlog samo to i što bi ulazak u evroatlantske integracije definisao i spoljnu politiku koju bi morali slijediti, bez obzira koliko ona štetna bila po nas, već prije svega zbog postojanja osjećanja Slobode  i Dostojanstva da kao narod odlučimo o tome da li smo za ulazak u NATO, a što je i suvereno pravo svakog naroda.

Izjašnjavanje naroda na referendumu o suštinskim pitanjima lišilo bi opasnosti političare da pogriješe i pokušaju da sprovode politiku koja je suprotna volji naroda.

I zato očekujemo reakciju zvaničnih vlasti Republike Srpske na građansku inicijativu SNP – „Izbor je naš“, koju je uputio Narodnoj skupštini Republike Srpske. Iskreno se nadamo da će ova građanska inicijativa poslužiti kao signal rukovodstvu Srpske za održavanje sveopšteg nacionalnog referenduma kojim bi se Republika Srpska sačuvala od eventualnog uvlačenja u NATO.

Predsjednik SNP – Izbor je naš Banja Luka, 10.06.2020.

Čanković Dane

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: