fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tražim izvinjenje

Pade mi na pamet naša draga Desanka koja je tražila pomilovanje. Čvrsto verujem da ga je ona od Boga otkupila stihovima i da mi danas upravo zbog tih stihova opstajemo. Međutim, kako je ona učinila prvu stvar koju bi svaki normalan Srbin uradio, sad ja moram drugu. Naime, ja bih, ovom prilikom zatražio izvinjenje!

Milan Ružić
Milan Ružić

Nemojte vi mom narodu obećavati prosperitet, novac, blagostanje, mašine, poslove i tome slično! Ako većina Srba pada na to, ja neću! Od svih vas, koji ste nam danas veliki „prijatelji“, zahtevam izvinjenje! Ne treba mi ratna odšteta, prebrajanje žrtava i hrana sa vaše strane, jer znam da to nikada neću dobiti. Ne želim ni pravdu, jer kako ćete je vi nama dati, kada, sudeći po vašem delovanju i pričama, ne znate ni šta je to? Pred svetom ćete me pitati za šta tražim izvinjenje, ali evo, unapred vam kažem – za sve! Znam da ništa osim izvinjenja nećemo nikada od vas dobiti, a da nam vi ne uzmete nešto što vama treba. Zato, izvinite nam se, pa ćemo možda nekada i moći da vam verujemo!

Tražim izvinjenje! Tražim ga za svaku srpsku žrtvu kojom ste je vi i načinili i sakrili od očiju javnosti! Tražim izvinjenje za osiromašeni uranijum i unapred desetkovani srpski narod! Tražim izvinjenje za logore, jame i slanja na prve linije fronta kako biste zaštitili sami sebe! Tražim izvinjenje za svaku laž koju ste izgovorili na račun Srba i Srbije, nebitno je pre koliko godina! Tražim izvinjenje za sve Srbe koji su stradali u ratu, nebitno je kom, jer u njih nikada nismo išli, a da nas vi tamo niste gurnuli protiv naše volje! Tražim izvinjenje za sve Srbe koji još uvek nisu ni rođeni, a vi ste ih već ubili svojim delima! Tražim izvinjenje što u svojoj zemlji ne možemo da živimo od svog rada, jer sve radimo za vas, a plate ni ne dobijamo! Tražim izvinjenje za ovu „demokratiju“ koju ste nam darivali! Tražim izvinjenje za svaku lošu reč koju ste izgovorili o nama, a znate da toga ima mnogo! Tražim izvinjenje što ste nas razneli po celom svetu i što od naše muke profitirate! Tražim izvinjenje i u ime svih srpskih majki, kako onih čiju ste decu pobili, tako i onih čiju ste decu odvukli da služe vašim državama! Tražim izvinjenje za sve srpske vojnike koji ni mrtvi nisu stigli svojoj kući! Tražim izvinjenje za postojanje Hilari Klinton, jer da se ona nije rodila, duplo manje biste se morali izvinjavati! Tražim izvinjenje za svaku bombu koja je na Srbiju pala! Tražim izvinjenje za popularizaciju, banalizaciju i rijalitizaciju Srebrenice! Tražim izvinjenje za svako srpsko grlo prerezano od strane vaših poslušnih pasa, a naših komšija! Tražim izvinjenje i za to što nam ga ranije niste uputili! Tražim izvinjenje što nas svađate sa Rusima! Tražim izvinjenje što nam krojite sudbinu već decenijama! Tražim izvinjenje i za to što ste nam uzeli sve!

Tražim izvinjenje za bivše, današnje i buduće generacije Srba! Tražim izvinjenje za svakog Srbina koji je suzu pustio zbog vašeg delovanja! Tražim izvinjenje za formiranje sudova koji osuđuju isključivo Srbe! Zamislite, bar neki od vas kojima je ovo upućeno, da kao vi tražim sto izvinjenja za jednog Srbina! Tražim izvinjenje za svaki list koji otpao sa našeg drveta vašom krivicom! Tražim izvinjenje za sve buduće grozote koje ćete činiti ovde, a hoćete jer ste takvi po prirodi! Tražim izvinjenje što nas okrenuste protiv nas samih! Tražim izvinjenje što ste to što jeste, a znajte da ništa gore niste mogli postati!

Tražio bih još mnogo izvinjenja, ali neka ovo bude početak! Ako sam ja išta slagao u ovom navođenju, ja ću se izviniti, ali tek posle vas!

Ne obećavajte nam kule i gradove, pare i mostove, fabrike i život, kada ste nam već sve to oduzeli!

Dajte vi nama ovo što vam ja tražim, pa ne morate više nikad ništa, kao što i nećete! Dajte nam iskrena izvinjenja, pa makar nas sutra zatrli kao što planirate, ali da bar jedan dan poverujemo kako na ovom svetu još uvek ima ljudskosti!

Ako odlučite da se izvinite, tu sam da sačekam i prihvatim izvinjenje!

Mada, znajući vas, ako to izvinjenje ikada i dođe, znaću da nam spremate nešto još gore posle čega neće ovde ostati nikoga ni da izvinjenje traži, ni da ga čeka!

Autor: Milan Ružić

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Bombe su padale, a vi ste se smejali | Jadovno 1941.

Visoki Dečani | Jadovno 1941.

Genocid – najjeftinija antisrpska reč | Jadovno 1941.

Od koga sad Voker „oslobađa“ Kosovo? | Jadovno 1941.

Da sa Kosova proteraju sve Srbe, ono će opet biti srpsko …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: