fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

TOMAŠIĆ I SRB NAPADAJU PUPOVCA DA OPET PRAVI KRAJINU

Ruža Tomašić
Ruža Tomašić

Hrvatski pravaši i Hrvatski konzervativci optužuju Milorada Pupovca, lidera Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), da želi da stvori federalnu srpsku jedinicu u Hrvatskoj i ponovo oživi Krajinu.

Danijel Srb, lider pravaša, i Ruža Tomašić, lider konzervativaca, tvrde da Pupovac zagovara federalizaciju Hrvatske.

Srb poručuje da će se pravaši „svim sredstvima“ oduprijeti federalizaciji kojoj je konačni cilj stvaranje srpske jedinice u granicama nekadašnje srpske Krajine i „stvaranju Velike Srbije“.

Tomašićeva i Srb optužuju SDP Zorana Milanovića da u zamjenu za „ruku“ SDSS-a u Saboru pristaje na uslove Milorada Pupovca i da šuti na ovakve „antihrvatske inicijative“.

Ruža Tomašić tvrdi da je u Vukovaru Pupovac pokazao deklaraciju o federalizaciji Hrvatske, „dokument koji na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu“.

„Taj dokument je produžena ruka političke okupacije sadržane u `Memorandumu 2` SANU, nakon što vojna okupacija nije uspjela“, tvrdi Tomašićeva.

Pupovac, međutim, negira bilo kakav plan o federalizaciji i navodi da se radi o programu protiv diskriminacije, protiv siromaštva i za socijalnu pravdu.

„Ne znam na šta ciljaju Srb i Tomašić, ali oni i tako u glavama imaju – vještice. Riječ je o velikim `srboljupcima` i velikim `zaštitnicima Hrvatske'“, ironično odgovora Pupovac.

Analitičari smatraju da je pravi razlog za napad na srpsku stranku i Pupovca mogućnost da Srbi, ako osvoje mandat u Devetoj izbornoj jedinica, plus tri mandata u manjinskoj Dvanaestoj izbornoj jedinici, postanu „politički narod“ u Hrvatskoj, a ne samo manjina.

Srb i Tomašićeva otvoreno zastupaju antisrpske stavove i spadaju među nacinalističke jastrebove političke scene Hrvatske.

Izvor: srna
Vezane vijesti:

DA EVROPSKI PARLAMENT OSUDI „PROFAŠISTIČKE“ IZJAVE RUŽE TOMAŠIĆ

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: