Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Теслин караван одушевио ђаке

Мобилна учионица компаније „Самсунг“. Пројекат у част нашег великог научника

Tesla

ТЕСЛИН караван обишао је ове недеље основце из школа „Аврам Мразовић“ и „Бранко Радичевић“ у Сомбору, као и основце из школа „Јован Јовановић Змај“ и „10. октобар“ у Суботици. Око 250 деце из ова два града је било у прилици да се упознају са стваралаштвом и идејама Николе Тесле уз помоћ „Самсунгове“ мобилне учионице. Како би се основцима четвртог разреда на најбољи начин приближила тема, осмишљена су интерактивна предавања уз активно учешће малишана у демонстрацијама неких од Теслиних експеримената. Основцима у Сомбору и Суботици највеће интересовање је изазвао оглед са обртањем бакарног јајета, приликом чега им је објашњен принцип обртног магнетског поља и индукционог мотора.

– Деца су одушевљена. Концепт је одличан, прилагођен узрасту и ђаци се на прави начин и у право време уводе у свет науке и истраживања. Ово је модел активног учења уз помоћ нових дигиталних технологија и требало би да га има много више у нашој образовној пракси. Чули су за Николу Теслу, али сада имају јаснију слику о томе ко је он заправо и колики је његов значај за целокупно човечанство. Деци би требало да се управо кроз овакав савремени облик наставе приближи стваралаштво свих наших великана. Ово је још један од начина да их додатно мотивишемо, да верују у себе и своје идеје – нагласила је Љиљана Пенџић, учитељица из суботичке основне школе „10. октобар“.

Пројекат „Буди као Тесла“ покренула је компанија „Самсунг“ у сарадњи са Музејом Николе Тесле и Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања. Ово је само један у низу пројеката које је ова компанија иницирала у оквиру обележавања 160 година од рођења славног научника.

ШИРОМ СРБИЈЕ

ТОКОМ децембра и јануара, Теслин караван могу да очекују основци широм Србије. Маршрута Теслиног каравана за месец децембар: Вршац 21.12, Нови Сад 22.12, Пожаревац 23.12, Београд 24.12, Ваљево 25.12, Крагујевац 28.12, Краљево 29. 12, Ниш 30.12.

 

Извор: НОВОСТИ

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: