Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Тесла банка – патриотски подухват

Тесла банка
Тесла банка

Предсjедник Владе АП Воjводине Боjан Паjтић посjетио jе данас “Тесла банку” у Загребу коjа треба да допринесе успjешниjем пословању и интеграциjи породица Срба повратника, њихових задруга, као и пољопривредних домаћинстава у Хрватскоj.

“Патриотизам се не огледа у празним речима и паролама, нити jе он бусање у прса. Зато `Тесла банка` ниjе само пословни и финансиjски, него и патриотски подухват”, рекао jе Паjтић приликом обиласка поменуте банке, а преноси Покраjински секетариjат за културу и jавно информисање.

Он jе додао да “Тесла банка” у овом тренутку има више од стотину активних клиjената, као и да постоjи велико интересовање за њен рад, саопштено jе из покраjинске Владе.

“Постоjи велико интересовање за њен рад, од Славониjе до Далмациjе, преко Лике, Баниjе и Кордуна. Због тога `Тесла банка` на свим подручjима где Срби живе, обезбеђуjе да то интересовање буде преточено у конкретне пословне проjекте, уз логистичку и финансиjску подршку свима коjи желе да заснуjу своj бизнис”, навео jе Паjтић.

Он jе нагласио да наjвеће интересовање повратника влада за проjекте у пољопривреди, било да су то задруге, газдинства, програми у сточарству или пчеларству, пошто jе ту наjвећа могућност самосталног пословања и успjешног адаптирања захтjевима тржишта.

Према програму дводневне посjете Хрватскоj, Паjтић ће сутра посjетити село Клинац и Пољопривредну задругу “Еко развоj”, односно предузеће “Аграриа монт” коjе представља своj “Еко мед” програм.

“Тесла банка” основана jе с циљем пружања финансиjске подршке породицама Срба повратника у Хрватску, као и логистику неопходну за развоj њиховог сопственог малог и средњег бизниса.

Извор: срна

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: