Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tablu sa natpisom „Za dom spremni“ čuva policija

Tabla sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“, koja je u septembru prošle godine preseljena iz Jasenovca na novu lokaciju nedaleko od Novske, ima cjelodnevnu zaštitu policije, piše hrvatski „Jutarnji list“.

Ploča sa ustaškim pozdravom Foto: Novosti.rs
Ploča sa ustaškim pozdravom
Foto: Novosti.rs

Policajci koji bdiju uz nju ponekad su odjeveni kao civili i koriste automobil bez vidljivih policijskih oznaka, a ponekad su u službenom policijskom vozilu i u uniformama saobraćajne policije.

Tabla HOS-a sada je postavljena pored puta koji od Pakraca preko Slavonskog Trokuta vodi prema Novskoj, a saobraćajni policajci koji dežuraju uz tablu ponekad zaustave neko vozilo koje tim putem prolazi i legitimišu vozače.

Fotoreportera „Jutarnjeg lista“ koji se zaustavio kako bi fotografisao njihovu patrolu uz HOS-ovu ploču, takođe, su legitimisali, te na njegovo pitanje jesu li tu zbog table HOS-a, odgovorili potvrdno.

Tabla sa ustaškim pozdravom 7. septembra prošle godine, nakon višemjesečnih javnih pritisaka na hrvatsku Vladu, premještena je iz Jasenovca na novu lokaciju kod Novske.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović, odgovarajući na novinarsko pitanje da li to znači da se pozdrav „Za dom spremni“ može koristiti svuda drugo u Hrvatskoj osim u Jasenovcu, rekao je da je to prva od dvije faze, te da u drugoj slijedi sveobuhvatno rješenje ovog pitanja.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Biskup Uzunić: „Za dom spremni“ je „dizao moral“ mladićima iz …

HOS: Ploča skinuta – „Za dom spremni!“ legalizovan | Jadovno …

„Za dom spremni“ – lažna istorija lažnih domoljuba | Jadovno …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: