fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Шворинић: И у Европи има фашиста али озбиљне странке с њима не преговарају!

Заједничку конференцију за медије на тему посљедних догађаја у хрватској организовали су у Ријеци предсједник Демократског савеза Срба Јовица Радмановић и предсједник Листе за Ријеку Данко Шворинић.

Јовица Радмановић и Данко Шворинић
Јовица Радмановић и Данко Шворинић

Предсједник Листе за Ријеку Данко Шворинић оцијенио је да је хрватска влада недјељама озбиљно преговарала о питању може ли усташки поздрав бити близу усташкога концентрационог логора.
– Темељне европске и грађанске људске вриједности за хрватску владу постале предмет политичке трговине. Плоча је на крају помјерена десет километара даље али је својим рјешењем Министарство управе практично легализовало фашистичку иконографију у јавном простору, истакнуо је.
Свуда у цивилизованом свијету постоје фашисти и екстремисти али озбиљне политичке странке с таквима не преговарају, не рачунају на њихове гласове, око њих се гради санитарни кордон и они нису значајан политички фактор.

За разлику од хрватскога примјера гдје премијер преговара с декларисаним усташом с хитлеровским брковима, а предсједник најјаче опозиционе странке упућује свадбене честитке човјеку који се сликао испод кукастога крижа.

Он је изразио наду да регионална тијела у Приморско-горанској жупанији у вези са сличним захтјевима неће поступати по рјешењу Министарства управе, већ ће поступити изравно примјењујући Устав.

– Уставно-правни стручњаци, а међу њима и Сања Барић, оцијенили су да су сва државна тијела па тако и локалне и регионалне самоуправе без обзира на спорно мишљење Министарства управе дужна изравно примјењивати устав који недвосмислено забрањује промоцију говора мржње, рекао је.

Радмановић: Пуповчева Шеста личка под командом ХОС-а!

Предсједник Демократског савеза Срба Јовица Радмановић увјерен је да је премјештање ХОС-ове плоче само наставак представе у којој судјелује и предсједник СДСС-а Милорад Пуповац.
– Он по обичају остаје укопан у заштити личних интереса, умјесто да одбије судјеловати у омаловажавању српских жртава у Хрватској. Недавно је бившем предсједнику Јосиповићу поспрдно одговорио да се од њега не очекује да буде Шеста личка. Изгледа да је у међувремену Пуповчева Шеста личка дошла под команду ХОС-а, рекао је Радмановић додавши да Пуповац дјелима показује да је поборник усташкога режима.
– Штетно је да представници Срба судјелују као коалицијски партнер у власти која подржава усташке симболе. Позивам представнике СДСС-а да изађу из такве коалиције и барем мало умање срамоту коју наносе српском народу, закључио је.

Извор: Rijeka Danas

Везане вијести:

Шеф ДСС-а Јовица Радмановић: ‘Пуповац Србе представља …

Нова нада за преостале Србе у Хрватској | Јадовно 1941.

Синиша Љубојевић нови предсједник СКД „Просвјета“ | Јадовно …

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: