fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Svjedok prepoznao stub za koji je bio vezan

Na suđenju trojici bivših pripadnika takozvane Armije BiH za zatvaranje, nečovječno postupanje i ubistva civila u sarajevskom naselju Alipašino polje, svjedoku Tužilaštva BiH Milenku Višnjevcu pokazan je snimak lica mjesta, na kojem je prepoznao stub u tom naselju za koji je, kako kaže, sa ostalim zatvorenicima bio vezan.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tužilaštvo je Višnjevcu predstavilo foto-dokumentaciju – lice mjesta koje je, u prisustvu svjedoka, Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ sačinila u decembru 2016. godine, prenosi Birn.

Na pokazanim fotografijama, Višnjevac je prepoznao zgradu na Trgu ZAVNOBiH-a broj 27, sporedni ulaz kroz koji su zatvorenici ulazili i zajedničke prostorije, gdje su jedno vrijeme boravili.

Među objektima koji su mu pokazani, svjedok je prepoznao ulaz gdje su bile prostorije ugostiteljskog objekta „Borsalino“ i podrum bivše prodavnice „Mali Konzum“.

Tužilac Vladimir Simović prikazao je četiri video-zapisa, na kojima je svjedok, takođe, prepoznao podrumske prostorije zgrade na Trgu ZAVNOBiH-a i prostorije prodavnice.

„Ovo je sportska dvorana s lijeve strane, prekoputa Trga ZAVNOBiH. Ovaj stub, tu smo bili vezani, prekoputa dvorane. Ne znam što smo bili vezani“, posvjedičio je Višnjevac.

Za zatvaranje, nečovječno postupanje i ubistva civila u sarajevskom naselju Alipašino polje, Tužilaštvo BiH optužilo je nekadašnje pripadnike Teritorijalne odbrane „Stela“ i specijalnih jedinica takozvane Aramije BiH Senada Džananovića, Edina Gadžu i Jasmina Erovića.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: