Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Danas počinje sedma međunarodna konferencija o Jasenovcu

U Banjaluci će danas i u srijedu biti održana Sedma međunarodna konferencija o Jasenovcu posvećena naučnim i stručnim pogledima na genocid koji je nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svjetskom ratu počinila Nezavisna Država Hrvatska.

Organizator ove konferencije je Udruženje Jasenovac-Donja Gradina i Međunarodna komisija za utvrđivanje istine o Jasenovcu.

Sedma međunarodna konferencija o Jasenovcu biće održana u vrijeme učestalih pokušaja da se sistem koncentracionog logora Jasenovac potisne u zaborav i da se broj žrtava minimizira, a logor preimenuje u radni logor i, povlačenjem raznih neprimjerenih paralela, redefiniše sam pojam genocida.

Učesnici Konferencije razmotriće i pojavu radikalnih ideologija u kontekstu globalnih procesa, saopšteno je iz Udruženja Jasenovac-Donja Gradina.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a na skupu će se obratiti predsjednik Međunarodne komisije za utvrđivanje istine o Jasenovcu Srboljub Živanović.

Početak konferencije zakazan je za 9.30 časova u hotelu „Bosna“, dok su izjave za novinare predviđene u 10.00 časova.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: