fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sukobi na prelazu Merdare, 20 povrijeđenih

kosovo-enklave.jpg

U sukobu sa kosovskom policijom na prelazu Merdare povrijeđeno 20-ak osoba, saznaje Internet portal RTS-a. Svi su povrijeđeni bojevom municijom. Jedan teže povređeni upućen za Niš. Svi povrijeđeni su van životne opasnosti.

Na prelazu Merdare povrijeđeno je dvadesetak osoba u sukobu sa pripadnicima kosovske policije, potvrđeno je Internet portalu RTS-a u prokupačkoj bolnici. Svi imaju povrede od bojeve municije, a niko nije životno ugrožen.

U prokupačkoj bolnici RTS-u je rečeno da tačan broj povrijeđenih još nije poznat, jer sanitetska kola još pristižu iz kuršumlijskog doma zdravlja.

Hitna služba Doma zdravlja iz Kuršumlije dovezla je 13 ranjenih sa administrativnog prelaza Merdare i ukazana im je lekarska pomoć.

Na Odjeljenju hirugije bolnice u Prokuplju, trenutno je zbrinuto šest osoba, a jedan teže povrijeđeni prebačen je u bolnicu u Nišu.

Kako se nezvanično saznaje, radi se o grupi koja je autobusom krenula na Gazimestan povodom Vidovdana.

Na administrativnom prelazu Merdare zaustavila ih je kosovska policija koja je pokušala da ih vrati nazad, a zatim je došlo do incidenta.

Incident na mostu u Mitrovici

Tri osobe koje su bile u grupi građana koja je došla iz Srbije na Kosovo na proslavu Vidovdana, vrijeđale su pripadnike kosovske policijske službe na glavnom Ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici, javila je televizija Most.

Incident se dogodio oko 5 sati ujutro, a povrijeđenih nije bilo.

Regionalni portparol kosovske policije Sami Mehmeti izjavio da su tri osobe iz grupe prešle barikade na mostu i kamenicama počeli da gađaju policajce koji su bili na dužnosti.

On je dodao da su policajci, da bi smirili situaciju, koristili biber sprej i stavili pod kontrolu grupu od 70-ak ljudi.

Mehmeti je rekao da je grupa ljudi koja je kamenicama nasrnula na policajce bila pod vidnim uticajem alkohola i da su nakon što su stavljeni pod policijsku kontrolu, preko prelaza Merdare vraćeni nazad u Srbiju.

Napad na policijski punkt u Dobrosinu

U albanskom selu Dobrosin kod Bujanovca rano jutros se dogodio novi teroristički napad na punkt multietničke policije sa teritorije Kosova i Metohije u kojem je jedan policajac lakše povrijeđen, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

Napad je izvršen jutros u 4.20 sati u selu Dobrosin, koje se nalazi 16 kilometara zapado od Bujanovca, kaže Stamenković.

„U ovom, drugom po redu terorističkom napadu na policijski punkt u selu Dobrosin, na administrativnoj liniji sa Kosovom, lakše povrede zadobio je policajac iz Bujanovca Branislav Marković, kome je jedan projektil okrznuo leđa“, navodi Stamenković.

On je dodao da su i ovoga puta, kao i 17. maja, jedan ili više terorista sa teritorije Kosova i Metohije, izvršili rafalni napad na objekt policije u kome su se tada nalazila četiri policajca.

Stamenković je rekao da u ovom trenutku ne može da da bilo kakve druge podatke s obzirom da su policijski eksperti za pretragu terena već na mjestu napada.

Selo Dobrosin, u kome ima oko 150 domaćinstava i 740 stanovnika, poznato je po tome što je tu početkom januara 2000. godine, stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Sindikat policije je u saopštenju najoštrije osudio ovaj napad i zahtjeva od nadležnih da objekte i ljudstvo Ministarstva unutrašnjih poslova zaštiti na odgovarajući način. Istovremeno, od misije Euleks se zahtjeva da što prije otkrije napadače i učini sve da spriječi ovakve i slične napade.

 

Izvor: frontal

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: