Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

SUD U STRAZBURU ODBIO TUŽBE SRBA IZ HRVATSKE

Datum objave: utorak, 25 decembra, 2018
Objavljeno u Bljesak, Oluja
Veličina slova: A- A+
Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je desetak tužbi koje su Srbi podnijeli protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja prava stečenih u toj državi.
Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je Srni da su Srbi izbjegli iz Hrvatske poniženi i diskriminisani, da njihove tužbe protiv Hrvatske neprihvatljivim proglašava “sudija-pojedinac”, te da se u obrazloženju navodi da na ovakvu odluku stranke nemaju pravo žalbe.

Puzigaća je najavio da će Udruženje Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu podnijeti krivične prijave protiv “sudija-pojedinaca” koji su donijeli ovakvu odluku.

“Izbjegli Srbi iz Hrvatske razočarani su ovakvom odlukom Suda u Strazburu, jer proizilazi da ovaj Sud ne želi da zaštiti ljudska prava Srba u Hrvatskoj i njihova stečena prava u toj zemlji kao što su radna, penzijska, imovinska, stanarska i druga prava”, zaključio je Puzigaća.

Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske, sa državljanstvom BiH, predalo je u oktobru ove godine Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu 10 tužbi protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji.

“Od 60 pripremljenih tužbi mi smo danas predali 10 kolektivnih tužbi članova Udruženja Evropskom sudu za ljudska prava protiv Hrvatske. Očekujemo da će Strazbur na njih pozitivno odgovoriti”, rekao je ranije Puzigaća Srni.

Izvor: SRNA


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top