Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Суд позвао Дражу да се јави

Генерал Драгољуб Дража Михаиловић
Генерал Драгољуб Дража Михаиловић

Оглас у коме Први основни суд у Београду позива команданта Југословенске воjске у отаџбини Драгољуба – Дражу Михаиловића и сваког ко зна било шта о његовом животу, обjављен jе у „Службеном гласнику“.

У огласу се наводи да се у ванпарничном предмету води поступак по приjедлогу предлагача, Удружења политичких затвореника и жртава комунистичког режима и удружења „Српски либерални савет“, коjе заступа адвокат Зоран Живановић, за утврђење чињенице смрти Драгољуба – Драже Михаиловића.

„Позива се нестало лице, као и свако други ко ма шта зна о његовом животу, да то без одлагања jави суду“, наводи се у огласу коjи преносе „Вечерње новости“.

Суд ће по истеку рока од 30 дана од обjављивања огласа одлучити о поднесеном приjедлогу, без обзира на то да ли се нестало лице или ма ко други jави да представи суду било коjе чињенице.

Очекуjе се да оваj суд званично „утврди“ да jе Дража мртав, што би требало да буде аргумент више у главном поступку за његову рехабилитациjу коjи се води у Вишем суду у Београду.

Поступак за утврђивање Дражине смрти иницирао jе Први основни суд зато што ни у jедноj од надлежних институциjа ниjе пронађена Дражина умрлица коjа jе, поред осталих доказа, потребна за рехабилитациjу.

Наставак главног процеса за рехабилитациjу заказан jе за петак, када би свjедочење требало да настави предсjедник државне комисиjе за утврђивање истине о стриjељању Драже Михаиловића Слободан Марковић.

Како сазнаjе лист, до застоjа у обjављивању огласа дошло jе зато што Први основни суд ниjе одмах уплатио новац. Наиме, у „Гласник“ jе стигао текст огласа, али не и 4.000 динара /око 36 евра/, колика jе његова циjена.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: