Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Šta reći: Istoriju NDH u Zagrebu će predavati „historičarka“ koja negira zločine NDH

Datum objave: sreda, 15 avgusta, 2018
Veličina slova: A- A+

Vlatka Vukelić poriče postojanje dečijih koncologora u Sisku i Jastebarskom. 

*FAKTI: 

Nebitno je da li je Vlatka po ocu ili po mužu Vukelić. I povodom nje i njenog delovanja ima smisla zapitati se: kole laboratorije zla od Srba u Hrvatskoj prave ne samo Hrvate i (neo)ustaše, već i neljude koji su najkrvoločniji ljudima svojih gena. Tu laobratoriju bi mogla zauvek zatvoriti Rimokatolička crkva, ali je preduslov za to da promeni – samu sebe. A ona to u celoj svojoj istoriji nije ni pomislila da učini. Ni povodom uništavanja Carigrada 1204-te, ni povodom francuskih hugenota, ni povodom inkvizicije.

Prema službenoj stranici Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, istoriju ustaške Nezavisne Države Hrvatske na toj instituciji trebalo bi da predaje istoričar Vlatka Vukelić, koja negira zločine nad srpskom djecom u NDH.

Vukelićeva negira postojanje dečijih koncentracionih logora u Sisku i Jastrebarskom za vrijeme NDH i tvrdi, kao većina revizionista, da su to “dječiji domovi za ratnu siročad za koju su lijepo brinule časne sestre”.

Ova nekadašnja “pravašica” žestoko se suprotstavila inicijativi da jedan gradski park u Sisku, mestu u kojem je postojao jedan od dečijih konclogora, dobije ime po Diani Budisavljević – ženi koja je spasila na hiljade srpskih mališana iz ustaških kazamata.

Vukelićeva se godinama zalaže za ukidanje Dana antifašističke borbe – 22. juna, jer smatra da je formiranje prvog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska, a na tom događaju se inače zasniva ustavna definicija Hrvatske kao antifašističke – “istorijski falsifikat”

Ona tvrdi da je tada “grupa sisačkih komunista, u strahu zbog raskidanja pakta Njemačke i Rusije o nenapadanju, pobjegla u šumu kod sela Žabno”, prenose hrvatski portali.

Izvor: Fakti, Srna

Vezane vijesti:

10.04. stvorena NDH: U njoj su ustaše ubile više Srba nego što su Turci za 500 god.

Evo koliko je dece ubijeno u NDH i u kojim logorima!

Kako je NDH proterala 104.000 Srba

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top