fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Српски генерал на лечењу у Москви: Руси гарантују за Младића

Поднет захтев за привремено пуштање из Хага српског генерала на лечење у Москву. Лекари у Холандији правили пропусте у терапији, проценили специјалисти

Ратко Младић
Ратко Младић

Руска држава дала је званичну гаранцију Хашком трибуналу за привремено пуштање генерала Ратка Младића на лечење у Москву. Како „Новости“ сазнају, одбрана је у понедељак поднела захтев Трибуналу да дозволи да се Младић пребаци у Русију, због неопходог лечења у клиничким условима.

Према нашим незваничним информацијама Русија се обавезала да ће гарантовати да Младић неће нестати или побећи и да ће га вратити назад у Хаг када то Трибунал буде тражио. Прихватиће и све услове које у таквим ситуацијама иначе Хашки трибунал захтева.

Одбрана је поднесак о пуштању Младића на привремено лечење поднела као хитан и нада се да ће Хаг што пре о томе донети одлуку.

Генерал Младић имао је почетком марта озбиљну здравствену кризу.

– Личило је на благи пролазни мождани удар. То је за њега могло бити фатално – каже нам саговорник упућен у здравствено стање бившег команданта Војске Републике Српске. – Сада је боље, стање се мало поправило, али је пре петнаестак дана Младић све озбиљно забринуо.

Иначе, одбрана је после три године подношења захтева, тек недавно од Трибунала добила комплетну генералову здравствену документацију. Оној која им је достављена прошлог лета недостајала је свака друга страна. Увидом у све налазе и лекарске извештаје, како смо сазнали, уочени су пропусти у лечењу. Специјалисти који су их анализирали, оценили су да је Младић могао бити много квалитетније лечен.

Управо на основу тог медицинског материјала руски стручњаци, који су прошле године и прегледали Младића, предложили су да му је неопходно лечење у болници, а не у затворској ћелији.

СРЦЕ И МОЖДАНИ УДАРИ

Младић има проблема са срцем, а у Хагу је имао и инфаркт. Такође је имао и неколико можданих удара. Њихове последице су само ублажене, али нису потпуно нестале. Током суђења, Младић се доста замарао, често у судници није могао до краја ни да прати суђење. Од умора када дође у ћелију одмах би заспао, а често није имао снаге ни да једе.

Аутор: С. Ј. М.

Извор: НОВОСТИ

Везане вијести:

Одбрана: Младић је невин, крив је што је Србин и што је бранио …

Ратко Младић и Си-ен-ен, 1995. године | Јадовно 1941.

Ратко Младић: Мајке, ја немам ништа да вам дам осим мојих суза

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: