Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Srpske zatvorenike terorišu u Zenici, prebacite ih u Srpsku!

Federalni ministar pravde Mato Jozić nije ispunio obećanje o premeštaju srpskih zatvorenika, koji su izloženi torturi u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, u neku od kaznenih ustanova u Republici Srpskoj, ukazuju porodice ovih zatvorenika.

Srpske zatvorenike maltretiraju u Zenici  Foto: pixabay.com
Srpske zatvorenike maltretiraju u
Zenici Foto: pixabay.com

Željka Zorić, supruga jednog od zatvorenika Duška Zorića, kaže da je Jozić obećao da će premeštaj biti izvršen do kraja juna, ali da od toga nema ništa. Ona pita da li ministar uopšte zna kakva je situacija u zeničkom zatvoru.

Zatvorenik Željko Despot kaže da su uslovi za srpske zatvorenike u KPZ Zenica sve lošiji, a to se posebno odnosi na bezbednost.- Ako zna, a to odobrava, onda tražimo njegovu ostavku – rekla je Zorićeva za „Nezavisne novine“.

– Mene je neki dan napao Bošnjak, što sam prijavio nadzorniku, i odveo ga je u samicu. Potom je napadač vraćen u peti paviljon gde sam smešten i maltretiranje je nastavljeno – rekao je Despot i dodao da jedan od starešina u zatvoru huška jednog od bošnjačkih zatvorenika da napada Srbe.

On dodaje da ga je jedan Bošnjak napao i psovao mu majku, preteći mu da će biti zaklan.

Najdrastičniji primer ugrožavanja bezbednosti srpskih zatvorenika u KPZ Zenica desio se na Vaskrs kada su bošnjački zatvorenici u ćeliji brutalno pretukli Predraga Bajića i Sinišu Babića.

Navodeći da je maltretiranje počelo kad je kročio u ovaj zatvor, Bajić je zamolio nadležne da, konačno, omoguće zatvorenicima da kaznu izdržavaju u ustanovi najbližoj njihovom mestu prebivališta.

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

KOMENTAR: Zenica | Jadovno 1941.

Pokušali da ubiju zatvorenika jer je Srbin | Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: