fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

SRPSKA DJECA DISKRIMINISANA U GOTOVO SVIM ŠKOLAMA

Slaviša Mihajlović

Slaviša Mihajlović

Poslanik SNSD-a u Skupštini Livanjskog kantona Slaviša Mihajlović istakao je da su đaci u tom kantonu, gdje je najveća koncentracija srpskih učenika u Federaciji BiH (FBiH), godinama diskriminisani.

On kaže da su stvari pokrenute sa mrtve tačke tek poslije učešća SNSD-a u vlasti, ali da je ono do čega se došlo još daleko od prava zagarantovanih Ustavom.

„Izučavanje grupe nacionalnih predmeta jedino je ispoštovano u Osnovnoj školi u Grahovu, u Drvaru se samo djelimično primjenjuje u Osnovnoj i Srednjoj školi, dok u Glamoču uopšte ne postoji“, rekao je Mihajlović za „Glas Srpske“.

On je dodao da učenici srpske nacionalnosti ne izučavaju grupu nacionalnih predmeta ni u ostalim kantonima, osim vjeronauke u nekoliko škola.

Mihajlović je podsjetio da su poslanici SNSD-a u Skupštini Livanjskog kantona uputili apelaciju Ustavnom sudu, nakon što nisu usvojeni njihovi amandmani na Zakon o udžbenicima u vezi sa štampanjem udžbenika na srpskom jeziku i ćirilici.

„Ustavni sud je zakon u koji nisu ugrađeni naši amandmani proglasio neustavnim. To je najznačajnija odluka u posljednjih 15 godina. Naš primjer treba da slijeda svi kantoni“, kaže Mihajlović.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

narušeno pravo srpskih učenika na obrazovanje u livanjskom …

javna rasprava o zakonu o udžbenicima u livanjskom kantonu

neustavan prijedlog zakona o udžbenicima u livanjskom kantonu

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: