fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sretenjska besjeda Aleksandra Rakovića u Banjoj Luci

U prepunoj sali Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, 15. februara 2020. godine u organizaciji Srbskog Sabranja Baštionik održana je tradicionalna Sretenjska besjeda.

FOTO: Srbsko Sabranje Baštionik

Ovogodišnji besjednik na temu „Srpsko ujedinjenje“ bio je dr Aleksandar Raković iz Instituta za noviju istoriju Srbije – Beograd.

Raković je naglasio da srpsko ujedinjenje mora da nam bude cilj, a da se u skladu s ciljem određuju strategija i taktika koji treba da budu vezani za kulturu, prosvjetu i nauku.

Srbsko Sabranje Baštionik se zahvaljuje svima koji su doprinijeli da ova besjeda bude uspješno održana. Posebnu zahvalnost upućujemo ovogodišnjem besjedniku dr Aleksandru Rakoviću na besjedi koja je nadahnula i ukrijepila sve nas koji sanjamo san o srpskom ujedinjenju. Kada je riječ o događajima u Crnoj Gori, Raković je kazao da je to Božija promisao i da je srpski narod Crne Gore već ujedinio sve Srbe oko sebe.

Predsjednik Srbskog sabranja Baštionik, Predrag Adamović je u znak zahvalnosti i sjećanje na Sretenje u Banjaluci, gospodinu Rakoviću uručio ikonu Svetog sveštenomučenika Platona Banjalučkog.

Izvor: Srbsko Sabranje Baštionik

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: