Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

СРБИЈА ПРЕ СВЕГА: говор Владанa Глишићa на конференцији за медије Двери – Покрет за живот Србије

vladan_glisicСтање у Србији које је свима познато и које се може описати као распад друштва, државе и свих институција довело нас је у ситуацију да схватимо како је политика толико озбиљна ствар да је не треба препустити само политичарима, као и то да су одлуке које се односе на све наше животе толико озбиљне да их не треба препустити само странкама. Двери зато данас објављују да су спремне да изађу на следеће изборе како би стање у Србији мењали, како би режим приморали да оде, али и темељно променили систем који би могао поново да створи сличне режиме.

Двери у ову борбу улазе са новим људима које неће промовисати као лидере, са новом визијом друштва заснованог на породици и породичним вредностима и са новом организационом формом која неће бити још једна странка већ политички покрет оличен у независној изборној листи на којој ће бити људи од угледа у својој средини локалној и стручној.

Дакле, нећемо бити странка како бисмо избегли да направимо само још један расадник негативне селекције у Србији, место где ће се рађати болесне лидерске амбиције и хијерархијска окоштала структура. Као покрет, ми ћемо бити место окупљања лично проверених и повезаних људи, покрет заснован на међусобном поверењу и вери у визију новог друштва које стварамо улазећи у заједнички подухват мењања Србије из темеља. Без страначке структуре, страначких органа и подређености учесника покрета некаквим страначким централама, без обећања да ће учешћем у овом подухвату људи добијати право да по освајању власти пљачкају народну имовину и узурпирају општи интерес, Двери прерастају у покрет који ће се на изборима појавити као независна изборна листа.

Потребно је постојећи политички систем доградити народним иницијативама каква је и независна изборна листа Двери. Потребно је да у институције система уђу и они који нису нужно ограничени страначким поделама, они који би могли да буду контролори странака у смислу подсећања на обавезу да оне заступају интересе бирача који су гласали за одређене програме, а не да се после погодбама страначких олигархија потпуно мења изборна воља грађана. Само на овај начин моћи ћемо да из апатије и изборне и политичке апстиненције покренемо преко 60 одсто грађана Србије који данас не желе да учествују ни у чему што има везе са политиком, странкама и изборима. У том мору људи који су одустали од политичког живота због дубоке корумпираности страначког система постоји огроман резервоар креативне енергије која нам је потребна како би Србију променили и покренули из жабокречине у којој се сада налазимо.

Ова дубинска промена политичког и изборног процеса у Србији потребна нам је како бисмо ослободили канале за промену садашњег модела друштва, и заменили га на породици и породичним вредностима заснованом моделом.

У Београду, 10. фебруара 2011.

Извор: Српски сабор “Двери“

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: