Srbija nema para da kupi rusko oružje

Datum objave: subota, 31 oktobra, 2015
Veličina slova: A- A+

Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović izjavio je danas u Splitu da je “nemoguća misija” da Srbija kupi oružje od Rusije jer nema novaca za to

Ante Kotromanović
Ante Kotromanović

SPLIT – Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović izjavio je danas u Splitu da je “nemoguća misija” da Srbija kupi oružje od Rusije jer nema novaca za to.

“Mi znamo da oni troše 94 posto na operativne troškove, na plate i logistiku. Oni nemaju sredstava za opremanje i modernizaciju. Ja sam posetio Beograd pre dve godine i to sam video”, rekao je Kotromanović, a prenosi Hina.

On smatra da je drugi razlog nemogućnosti Srbije za kupovanje oružja od Rusije jer je “nemoguće ostvariti ovu politiku koju vodi Rusija i Srbija sa politikom Evropske unije”.

“Imamo sanckije prema Rusiji, a oni bi kupovali oružje u Moskvi – to je nemoguće i na taj način Srbija nikad neće postati članica Evropske unije”, rekao je Kotormanović.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da uskladi zajedničku evropsku i bezbednosnu politiku sa EU.

“Oni to ne žele i sede na dve stolice. Ja ne vidim koja je njihova budućnost, oni se moraju jasno opredeliti hoće li biti deo Zapada ili će i dalje voditi ovakvu politiku i defakto i de jure biti deo Ruske federacije”, izjavio je Kotromanović.

On je dodao da smatra da se to napokon mora reći Beogradu i da se Hrvatska ne boji jer zna da Srbija ne može ništa da kupi.

Kotromanović je poručio da je nedavna izjava srpskog premijera Aleksandra Vučića, u kojoj je izrazio zabrinutost zbog snage Hrvatske vojske, najveći kompliment Hrvatskoj vojsci.

“Hrvatska vojska je stvarno rasla i raste u zadnje četiri godine i vi vidite da je i (srpski) premijer Vučić izrazio zabrinutost zbog snage Hrvatske vojske i to je najveći kompliment koji je mogla dobiti Hrvatska vojska u zadnjih nekoliko godina”, izjavio je novinarima Kotromanović nakon susreta sa komandantom VI. flote Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država, viceadmiralom Džejmsom Fogom.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

PUTIN NUDI SRBIJI SAVEZ: Rusija će pomoći najmodernijim oružjem i ekonomski!

INTERVJU SA MIROSLAVOM LAZANSKIM: Srbiji i srpskom narodu je ubijena volja za borbom i odbranom


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top