fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SRBIJA I SRPSKA DA VIŠE ZAŠTITE SVOJE GRAĐANE U HAGU

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/mladic-hag-n.jpg

Komitet za odbranu generala Ratka Mladića zatražiće od vlasti Srbije i Republike Srpske da promijene format saradnje sa Haškim tribunalom i da više podrže svoje nepravedno optužene građane u Hagu, rekao je predsjednik Komiteta Darko Mladić.

„Zatražićemo da od formata saradnje sa Tužilaštvom pređu na format podrške svojim građanima koji su u Tribunalu zatočeni pod nepravednim okolnostima previše godina“, rekao je Mladić, nakon zajedničke sjednice beogradskog i moskovskog komiteta za odbranu generala Mladića.

Darko Mladić je rekao da očekuje da će ruski ljekari uskoro u Hagu pregledati njegovog oca i utvrditi kakvo je zdravstveno stanje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske.

On je na konferenciji za novinare zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža generalu Mladiću.

Predsjednik Komiteta za odbranu generala Mladića pri ruskoj Dumi Pavel Sergejevič Dorohin rekao je da je ideju Komiteta da general Mladić bude prebačen u Rusiju i da mu moskovska Vlada da garancije za liječenje podržao lično predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i da su učinjeni neki koraci u tom smjeru.

„Mi smo Ministarstvu spoljnih poslova Rusije dostavili određene nalaze. Neki dokumenti su već dostavljeni Haškom tribunalu“, rekao je Dorohin.

On je istakao da će on i Darko Mladić uputiti zajedničko pismo predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kom će zatražiti zaštitu prava generala Mladića.

Dorohin je naglasio da će Komitet nastaviti borbu da bude ukinut Tribunal, koji „predstavlja organ ucjena i pritisaka zapadnih zemalja i NATO-a na srpski narod“.

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Vezane vijesti:

Rajko Doleček: Poseta generalu Mladiću u Hagu

GENERAL OPTUŽIO TRIBUNAL ZA PRISTRASNOST

Ratko Mladić: Majke, ja nemam ništa da vam dam osim mojih suza

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: