fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Srbija da pokrene pitanje osuđenih Srba iz Trpinje; Zoran Gajanin prolazi torturu u Lepoglavi

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta traži da Srbija pokrene pitanje 10 osuđenih Srba iz sela Trpinja kod Vukovara koji nevini trunu u hrvatskom zatvoru više od 7 godina jer nisu imali fer i pošteno suđenje.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Trpinjski Srbi su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne za navodni i izmišljeni ratni zločin u montiranom sudskom procesu bez ijednog materijalnog dokaza i bez svjedoka koji su prisustovali događaju. Sud apsolutno nije dokazao da je neko od osuđenih Srba ubio ili maltretirao hrvatske civile i ratne zarobljenike što samo potvrđuje da se radi o etnički motivisanom hrvatskom pravosuđu.

Hrvatska planski i smišljeno radi od završetka rata do danas na procesuiranju što većeg broja krajiških Srba na osnovu lažnih dokaza i lažnih izjava svjedoka da bi opravdala lažni mit o tzv. Domovinskom ratu prema kome su Srbija, JNA i Srbi izvršili agresiju a Hrvatska je tobože bila žrtva agresije i vodila oslobodilački i pravedan rat.

Linta ističe da jedan od nevino osuđenih trpinjskih Srba  na 14 godina zatvora Zoran Gajanin ovih dana ponovo prolazi kroz torturu od strane hrvatske države u zatvoru u Lepoglavi. Zoran Gajanin je nedavno fizički napadnut od strane lica s kojim je bio zajedno u ćeliji i koga je odgurnuo od sebe kako ne bi bio povređen. Stražar je tek tada ušao i priveo ih, te je pokrenut disciplinski postupak za obojicu umjesto samo za napadača.

Zorana Gajanina  kao žrtvu napada žele da osude na samicu na mjesec dana samo zbog toga što je Srbin iako nije ništa ni započeo, niti uradio osim što je u samoodbrani odgurnuo napadača od sebe. U pitanju je još jedan u nizu dokaza torture hrvatske države nad Srbima, u ovom slučaju prema Zoranu Gajaninu.

Bez obzira što Zoran Gajanin  poštuje pravilnik i kućni red zatvora, zatvorska uprava je izmislila priču da je bio učesnik fizičkog sukoba kako bi ga mogli maltretirati i mučiti za vrijeme boravka u zatvoru.

U Beogradu  22. septembar 2020. godine

Informativna služba Saveza Srba iz regiona

                                                                                                                    

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: