fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

SRBI NE SMIJU ZABORAVITI GENOCID POČINjEN NAD NjIMA

Babken_Simonjan-2d68cdb1Počasni konzul Srbije u Jermeniji Babken Simonjan izjavio da Srbi nikada ne smiju zaboraviti genocid koji je nad njima počinjen u 20. vijeku i naglasio da srpski narod kulturu sjećanja mora učiti od jermenskog.

On je istakao da Srbima treba usaditi u srca da je Kosovo srpska zemlja i da nikada nije bilo albansko.

„Kao što je Nagorno Karabah otet od Jermenije tako je Kosovo oteto od Srbije. Kad-tad Kosovo će ponovo biti srpsko! Verujte, mi u tome imamo iskustva“, rekao je Simonjan za „Politiku“.

On je istakao da je nesloga velika mana Srba. „Dobri ste naučnici, intelektualci, pisci, domaćini, miroljubiv i dobrodušan narod, ali ne možete slomiti tu neslogu i reći `prijatelju, ti si u pravu`, a samo sloga može da spasi Srbiju“, poručio je Simonjan.

Govoreći o obilježavanju stogodišnjice genocida nad Jermenima, Simonjan je naveo da je 30 zemalja potvrdilo dolazak, a da je poziv na centralnu manifestaciju upućen srpskim parlamentarcima i predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

On je podsjetio i na riječi predsjednika Jermenije Serža Sergsjana, koji je često isticao da se prošlosti okreću oni narodi koji tu prošlost imaju, dok oni koji je nemaju gledaju samo u budućnost.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Sabor Jermenske Crkve priprema kanonizaciju žrtava genocida

SENAT O PRIZNANjU GENOCIDA NAD JERMENIMA – Jadovno …

Krvavi put od Ararata do Jadovna – Piše … – Jadovno 1941.

Hrvatska krije genocid – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: