fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Srbi iz Karlovačke županije u poseti Novom Sadu

Srbi_iz_Karlovacke_zupanije_u_poseti_Novom_Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za komunalne poslove Vladimir Stojković primili su 15. oktobra 2015. godine u Gradskoj kući zamenika župana Karlovačke županije iz reda Srba Sinišu Ljubojevića, zamenika gradonačelnika Ogulina iz reda Srba Miću Zatezala i člana Veća srpske nacionalne zajednice u Karlovačkoj županiji zaduženog za privredu Miroslava Travicu.

Na sastanku je istaknuto da na području Karlovačke županije živi preko 13.000 Srba i da su srpske institucije aktivne u očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta našeg naroda. Takođe, istaknuto je da bi, pored njegovanja srpskih običaja i tradicije, za Srbe na na tom području posebno bio značajan i svaki vid konkretne saradnje sa gradovima i opštinama u Srbiji.

Tokom razgovora, razmatrane su potencijalne mogućnosti saradnje na privrednom i ekonomskom nivou između Grada Novog Sada i Karlovačke županije, posebno vezano za srpsku zajednicu. Sagovornici su se složili da je potrebno povećati saradnju u oblasti kulture i sporta posebno kroz međusobne susrete i posete sportskih kolektiva i kulturno-umetničkih društava.

 

Izvor: SRPSKI NARODNI FORUM

 

Vezane vijesti:

SRBI U HRVATSKOJ – UVIJEK NEČIJE MARIONETE – Jadovno …

POLITIČKA ASIMILACIJA SRBA U HRVATSKOJ SIGURAN JE …

SINIŠA LjUBOJEVIĆ: Ljudi su umorni od procedura …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: