Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Srbi iz Karlovačke županije u poseti Novom Sadu

Datum objave: utorak, 20 oktobra, 2015
Veličina slova: A- A+

Srbi_iz_Karlovacke_zupanije_u_poseti_Novom_Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za komunalne poslove Vladimir Stojković primili su 15. oktobra 2015. godine u Gradskoj kući zamenika župana Karlovačke županije iz reda Srba Sinišu Ljubojevića, zamenika gradonačelnika Ogulina iz reda Srba Miću Zatezala i člana Veća srpske nacionalne zajednice u Karlovačkoj županiji zaduženog za privredu Miroslava Travicu.

Na sastanku je istaknuto da na području Karlovačke županije živi preko 13.000 Srba i da su srpske institucije aktivne u očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta našeg naroda. Takođe, istaknuto je da bi, pored njegovanja srpskih običaja i tradicije, za Srbe na na tom području posebno bio značajan i svaki vid konkretne saradnje sa gradovima i opštinama u Srbiji.

Tokom razgovora, razmatrane su potencijalne mogućnosti saradnje na privrednom i ekonomskom nivou između Grada Novog Sada i Karlovačke županije, posebno vezano za srpsku zajednicu. Sagovornici su se složili da je potrebno povećati saradnju u oblasti kulture i sporta posebno kroz međusobne susrete i posete sportskih kolektiva i kulturno-umetničkih društava.

 

Izvor: SRPSKI NARODNI FORUM

 

Vezane vijesti:

SRBI U HRVATSKOJ – UVIJEK NEČIJE MARIONETE – Jadovno …

POLITIČKA ASIMILACIJA SRBA U HRVATSKOJ SIGURAN JE …

SINIŠA LjUBOJEVIĆ: Ljudi su umorni od procedura …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top