fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

СПРЕМАН ЗА МЕГДАН СА ХРВАТИМА

Драган Васиљковић

Драган Васиљковић


Драган Васиљковић, у народу познатиjи као Капетан Драган, кога су аустралиjске власти 9. jула испоручиле Хрватскоj под оптужбом за ратне злочине, поручио jе да jе спреман за „мегдан без оружjа“ са Хрватима и да су оптужбе без основа.

У писму, коjе jе датирано на 5. jул, а коjе jе преко приjатеља доставио „Вечерњим новостима“, Капетан Драган jе нагласио да су Хрвати послиjе 25 година успjели да ухапсе ненаоружаног 60-годишњака коjи jе давно одложио своjе оружjе, а да би то постигли морали су, како каже, да покажу своjе право злочиначко лице и да огрезну у криминал.

„Ја се одупирем том криминалу скоро 10 година и ако сам дао допринос да се скине маска са злочиначког лица хрватског правосуђа, вредео jе сваки минут тих 10 година“, рекао jе Капетан Драган.

У писму наводи да jе током готово десетогодишњег притвора у Аустралиjи често тражио одговор на сопствено питање да ли jе требало да оде 2005. године у Хрватску и да се преда, а увиjек jе долазио до истог одговора – нипошто.

„Ако се сећате, сам сам понудио да дођем у Хрватску ако ми тадашњи министар правде плати карту. Брзо сам схватио да имам посла са злочинцима коjи су спремни да на команду `бесне Весне` (Весна Шкаре Ожболт) издаjу потерницу за мном, без обзира на то што истражиоци Хашког трибунала, па чак и чланови Хрватског института домовинског рата коjи су интензивно истраживали моj животни пут, нису нашли ништа што би се могло тумачити као ратни злочин“, написао jе Капетан Драган.

Он jе нагласио да jе његова дуга борба за слободу и правду протекла без икакве помоћи државе Србиjе, али уз помоћ породице приjатеља и Срба из свих краjеве свиjета, коjим jе захвалан.

„Дужност сваког човека jе да се одупре злочину свим средствима, без обзира на жртву“, рекао jе Васиљковић.

Он jе поручио да стара изрека каже да човjека можеш савладати, али га не можеш побиjедити.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

КАПЕТАН ДРАГАН НА ПУТУ ЗА ЗАГРЕБ – Jadovno 1941.

КАПЕТАН ДРАГАН – СИМБОЛ ОТПОРА ПРОУСТАШКОЈ ВЛАСТИ …

Капетан Драган: Ако ми не помогнете, у Хрватскоj ће ме убити …

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: