fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sprema se zahtev da naši lekari odu kod Mladića

Ministarstva se izjašnjavaju o predlogu o privremenom puštanju generala. U toku je prevođenje potrebne dokumentacije

Nad Mladićem bdi i supruga Foto AP
Nad Mladićem bdi i supruga Foto AP

Ministarstvo pravde još prikuplja mišljenja ostalih ministarstava o davanju garancija za privremeno puštanje haškog pritvorenika Ratka Mladića na lečenje u Srbiju. Zbog toga Vlada neće na današnjoj sednici razmatrati ovo pitanje. Ono će se na dnevnom redu naći tek kada sva mišljenja budu prikupljena.

Do kraja nedelje Haškom tribunalu otići će i zvanični predlog da tim srpskih lekara poseti bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i pregleda ga. Po rečima generalovog sina Darka Mladića, u toku je prevođenje njihovih licenci, biografija i potrebne dokumentacije, koji će pratiti zahtev. U Hag bi trebalo da idu kardiolog dr Velibor Ristić iz Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ i neurolog dr Gorica Đokić iz Kliničkog centra Srbije.

– Čuo sam se sa ocem i on se oseća bolje jer je majka od petka kod njega i ostaće do srede. Svaki put kad dođe neko od nas u posetu on malo živne, pa se trudimo da ga ne ostavljamo samog, nego se smenjujemo – kaže Darko Mladić.

Dodaje i da je njegov otac išao na nove preglede, čije rezultate još ne znaju, kao što nisu dobili ni snimke skenera glave i magnetne rezonance, koje već duže vreme čekaju. Najveći problem je to što ne znaju koliki mu je poslednjih dana bio pritisak, s obzirom na to da je od mini moždanog udara, u decembru, skakao i preko 200.

Odbrana i porodica smatraju da je general neadekvatno lečen, zbog čega su i tražili garancije Vlade Srbije da on bude privremeno pušten u Beograd. Haški tribunal je već jednom odbio zahtev za privremeno puštanje radi lečenja u Rusiju, mada su garancije dali Vladimir Putin i ruska vlada.

foto Tanjug/N.Milošević
foto Tanjug/N.Milošević

Izricanje prvostepene presude najavljeno je za novembar.

INICIJATIVA

Paralelno sa garancijama kabineta Ane Brnabić, u Hag će otići i inicijativa ministarke pravde Nele Kuburović da se bivšem komandantu VRS omogući dobar bolnički tretman.

Autor: V. C. S.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Porodica Mladić se plaši da bi general mogao biti ubijen …

Šta je Holbruk nudio generalu Mladiću u zamjenu za slobodu …

Srpski general na lečenju u Moskvi: Rusi garantuju za Mladića …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: