fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Sprečen teroristički napad na Srpsku

Policija Republike Srpske sprečila je teroristički napad u mestu Janja blizu Bijeljine

Policija  RS
Policija RS

Policija Republike Srpske sprečila je pripremljeni teroristički akt kod Bijeljine, u mestu Janja, saopšteno je danas iz Centra javne bezbednosti (CJB) Bijeljina.

Naime, navode u policiji, pretresom hotela „Dalas“ u Janji je pronađena veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja tog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- RS, u saradnji sa Agencijom za istrage i zašitu BiH došli su do operativnih saznanja da na tom području može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog dela s ciljem ugrožavanja bezbednosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja verske, nacionalne i rasne netrpeljevosti, prenosi portal RTRS.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela „Dalas“ u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spečeno izvršenje napada, a pripadnici policije nastavljaju rad na rasvetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovesti do napada.

Portparolka CJB Aleksandra Simojlović potvrdila je da u vrijeme policijskog pretresa u objektu nije bilo ljudi.

Preduzimanje svih mera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Zvornik: Teroristički napad – islamski terorista ubio policajca (VIDEO)

POLA GODINE OD UBISTVA POLICAJCA DRAGANA ĐURIĆA U ZVORNIKU

Vehabija iz BiH na crnoj listi SAD

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: