Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

SPO(J)I na prijemu u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije

Datum objave: četvrtak, 23 avgusta, 2012
Veličina slova: A- A+

Spoji

U četvrtak, 16. avgusta 2012. godine predstavnici Srpske pravoslavne omladine Insbruk – SPO(J)I zvanično su primljeni u Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije od strane Ministra Bratislava Petkovića i šefa kabineta gospodina Miroslava Jankovića u Beogradu.U delegaciji Omladinske organizacije SPO(J)I bili su predsednik i jedan od osnivača Vladimir Vlajić, sadašnji blagajnik i jedan od osnivača Filip Vlajić, članovi glavnog predstavništva SPO(J)I u Srbiji sa sedištem u Petrovcu na Mlavi, Stevan Janošević i Darko Prokić.

Na zvaničnom prijemu kod ministra za kulturu i informisanje, gospodina Bratislava Petkovića, delegacija Omladinske organizacije SPO(J)I predstavila je istoriju i ciljeve organizacije, kao i pojedinačne projekte u okviru prosvetno-kulturnog, društvenog i humanitarnog polja na kojima deluje, ali je glavni akcenat stavljen na Informacioni i integracioni časopis „Spoji!“ kao projekat na prosvetno-kulturnom polju, koji je SPO(J)I pokrenulo krajem 2010. godine i u kojem danas učestvuju još dve bratske organizacije, Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ i Srpsko prosvetno i kulturno društvo „Prosvjeta“. Časopisi su uručeni ministru kulture i informisanja Bratislavu Petkoviću i šefu kabineta gospodinu Miroslavu Jankoviću, koji su izrazili pozitivna mišljenja o časopisu.

Nakon izlaganja predstavnika SPO(J)I, ministar za kulturu i informisanje Bratislav Petković i šef kabineta Miroslav Janković izneli su okvire u kojima mogu pomoći Srpskoj pravoslavnoj omladini Insbruk – SPO(J)I u svom radu, a to su pre svega projekti od nacionalnog kulturnog značaja, kao i podrška u saradnji i kontaktu sa kancelarijom za dijasporu.

Srpska pravoslavna omladina Insbruk – SPO(J)I ovom prilikom još jednom čestita ministru za kulturu i informisanje Bratislavu Petkoviću na izboru za ovu važnu funkciju u nadi da će se u Srbiji u narednom periodu raditi na poboljšanju kulturnog života i na podizanju svesti o očuvanju stare tradicije i kulture koju je srpski narod vekovima čuvao i ponosio se njome. Takođe želimo još jednom da se zahvalimo gospodinu ministru na izdvojenom vremenu i ukazanoj podršci u budućem radu i naglašavamo da smo veoma pozitivno iznenađeni prijatnom domaćinskom atmosferom, koju smo zatekli u Ministarstvu za kulturu i informisanje, što je po nama pokazatelj da se uz rodoljubiva načela u bliskoj budućnosti može doći do pozitivnih promena u Srbiji i srpskim zemljama.

 

Samo sloga Srbina spašava,

Srpska pravoslavna omladina Insbruk – SPO(J)I

 

Izvor: SPO(J)I
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top