Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Spasić: Hedonizam glavni razlog za nerađanje djece

Foto: SRNA Višegrad- predavanje o natalitetu
Foto: SRNA
Višegrad- predavanje o natalitetu

Demograf Biljana Spasić rekla je večeras da da je glavni razlog za nerađanje djece kod srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji hedonizam, jer današnje mlade djevojke i mladići pate od nedostatka ljubavi i živi se u samoljublju.

– Samo onaj narod koji rađa djecu sa vedrinom može da gleda u budućnost – rekla je Spasićeva koja je u Domu kulture Višegrad održala predavanje „Zašto nestaju srpske kolijevke“.

Ona je rekla da ovo predavanje treba da bude opomena jer činjenica da narod nestaje nikoga ne smije da ostavi ravnodušnim.

Spasićeva, koja je magistar ekonomskih nauka, tvrdi da ekonomska kriza nije glavni uzrok smanjenog nataliteta.

– Da je nedostatak novca razlog zbog kojeg se ne rađaju djeca, mi bismo u praksi imali činjenicu da su bogate kuće pune djece, a u siromašnim domovima jedno ili dvoje djece. Mi imamo suprotnu situaciju gdje u siromašnim domovima ima puno djece koji su ispunjeni ljubavlju, dok u bogatim kućama nema djece ili ima srpsko jedinče – istakla je Spasićeva.

Poručila je da je potrebno suočiti se sa činjenicama koje su negativne i upitati se šta treba uraditi. „Mi ne smijemo čekati da neko drugi riješi taj problem jer svi treba da damo doprinos spasu srpskog naroda“, dodala je Spasićeva.

Ona je navela da je istraživanjem došla do zaključka da srpski narod u Srpskoj i Srbiji nestaje i zabrinuta tom činjenicom.

Spasićeva je rekla da je u Višegrad došla kao misionar sa tendencijom da narod obavijesti da se dešava bijela kuga, koja „prijeteći opominje da će se narod i dalje smanjivati“.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Danka Mitrović rekla je da je Biljana Spasić najveći dio svog života posvetila naučno–istraživačkom radu u čijem se središtu nalazi srpski narod sa svojom tradicijom, kulturom i religijom.

– Naučna spoznaja ukazuje da imamo razloga za zabrinutost, ali i još dovoljno vremena da te podatke promijenimo – istakla je Mitrovićeva.

Predavanje „Zašto nestaju srpske kolijevke“ organizovali su SPKD „Prosvjeta“ i Dom kulture Višegrad.

Radio Televizija Republike Srpske

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: