Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Spasavanje Srbije

Spasla se Crna Gora. Makedonije je sa Zaevim uveliko na putu spasa, još samo da se spasi Srbija.

Zoran Saponjic
Zoran Šaponjić

Rastrčali se NATO emisari po Srbiji. Mrse, mešetare, petljaju, prete narodu. Nema nam spasa bez NATO pakta. Srbija je sledeća. Ima par dana pokrenuta prava ofanziva. Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Brajan Hojt Ji savetuje – „Srbija ne treba da gleda unazad, nego unapred“, pravo u NATO i Ameriku. Amerika na Balkanu „širi dobrostanje“, uticaj Rusije je „maligan“.

Zasedali emisari juče u Beogradu. „Osnovna slabost srpskih elita jeste njihova nesposobnost da isporuče građanima rezultate, a Rusija to koristi za ostvarinje svojih interesa“, zaključili.

„Rusija inspiriše srpsku elitu da je moguć drugačiji svetski poredak, poručuje Srbiji da EU nije u njenom interesu, i da je „velika Albanija realna pretnja“, učestvuje u reviziji istorije Srbije, na osnovu čega se stiče utisak da je celog 20. veka bila zaštitnica Srbije“ – rekla je na skupu u Beogradu Sonja Biserko.

Jedan vajni beogradskii profesor objašnjava pre neki dan na televiziji, pravdajući neminovni put Srbije u NATO, kako je Amerika poslednjih deceniju dala Srbiji „milione dolara“, kako su od tih miliona izgrađene bolnice, kupljeni aparati, izgrađeni putevi… Drugi, takođe sa akademskom titulom, ubeđuje narod kako je osiromašeni uranijum bačen iz NATO aviona na Srbiju sasvim neškodljiv po naše zdravlje, čak bi se moglo reći da je lekovit, da smo kao nacija zdraviji od kako su nas bombardovali i prašili 1999. godine.

Televizijski program, malo koji dan prođe bez filmova u kojima pravdoljubivi američki marinci ili piloti spasavaju žrtve Srba po Balkanu, a usput, bežeći od raspomamljenih srpskih koljača upadaju u jame, prava polja smrti, puna raspadnutih leševa, srpskih žrtava, naravno…

Srbija treba da raskine sa svojom zločinačkom prošlošću, poručuju nam iz novina, sa televizije… U susednoj Bosni Srbima spremaju zakon po kome će oni koji negiraju da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima krivično odgovarati.

Poruke sve jasnije i glasnije – takvih zločinaca i koljača kakvi su Srbi svet nije video. Nisu krivi samo pojedinci, kriv je sav narod, i to ne samo ova generacija Srba, nego sve i pre i posle nas.

Američki ambasador u Srbiji malo – malo pa opomene Srbe da bi članstvo u NATO paktu donelo zemlji „zaštitu“, ali, ne zaboravi Skot da kaže, da to znači i „usvajanje posebnog sistema vrednosti“…

Krug se polako zatvara.

Jedini put spasa za Srbe, raskid sa „zločinačkom prošlošću“ i put spasa jeste naše „otrežnjenje“, priznanje da smo zločinci, ulazak u NATO pakt i usvajanje „novog sistema vrednosti“. Svi koji misle drugačije, koji se tome suprostave su nazadnjaci, okoreli desničari, budale, zločinci, nenormalni skotovi…

Po tom novom „sistemu vrednosti“, koji nam je jedini spas, normalni su oni koji kažu da su nam Amerikanci poslednjih godina dali milione za nove bolnice i opremu, a nenormalni su oni koji pomenu da su nas ti isti Amerikanci prethodno bombardovali, porušili nam bolnice i posejali tone radioaktivnih supstanci. Normalni su oni koji su naprvili štetu vrednu desetine milijadi dolara, unazadili zemlju za decenije, porušili puteve i fabrike, nenormalni su oni koji to pomenu.

Nenormalni su oni koji vide da su onkološka odeljenja srpskih bolnica prepuna teško bolesnih ljudi, osuđenih na smrt, normalni su oni koji, bez trunke kajanja kažu da to tako treba, da je to normalno i da je to „evropski prosek“. Normalni su oni koji na televizija puštaju filmove u kojima su samo Srbima ruke do lakata u krvi, čija su polja zločina kao u vođe Crvenih Kmera Pola Pota, nenormalni su oni koji se tome suprotstave, koji kažu da je to istorijski falsifikat.

Rastrčali se NATO govnari po Srbiji. Znaju oni šta rade i na koju kartu igraju. Na kartu srpske kratke pameti. Misle da je 18 godina od bombardovanja dovoljno, da su Srbi zaboravili, i, u pravu su.

Brzo Srbi zaboravljaju. Savetnici im postaju oni kojima su ruke krvave do lakata, koji su uništili budućnost ne samo jedne, nego generacija i generacija, najveći prijatelji i nada oni koji su nas tri puta u veku gazili i dovodili do ivice istrebljenja. Sad u njih i njihovu misao gledamo kao u spasioce, našu jedinu nadu i budućnost.

Znaju NATO emisari i govnari šta rade. Znaju da je kratka pamet i kratko sećanje kod Srba. Zato je tako nepodnošljivo lako, i valjda samo u Srbiji moguće, staviti na zločinačko lice masku spasioca i spasavati Srbiju.

Autor: Zoran Šaponjić

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Kako da vam decu oprostimo? | Jadovno 1941.

Vaskrs u Ljuboždi | Jadovno 1941.

A da dođete na Tornik, da tamo kleknete, gospodine Stoltenberg?

Kukanje na tuđem groblju | Jadovno 1941.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: