fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SOKO posetio izložbu „Moje Jadovno“ u Kruševcu posvećenu stradanju Srba u logoru Gospić-Jadovno-Pag

Delegacija Srpske omladinske kulturne organizacije „SOKO“ na dan pobede nad fašizmom, 9. maja, posetila je izložbu „Moje Jadovno“ održanu u Legatu Milića od Mačve u Kruševcu. 

SOKO posetio izložbu "Moje Jadovno" u Kruševcu

Izložba je održana u spomen stradalim Srbima i Jevrejima u kompleksu ustaških logora Gospić-Jadovno-Pag. Delegaciju Srpske omladinske kulturne organizacije „SOKO“ činili su i predstavnici Studentske organizacije Paraćin, studenti Pedagoškog fakulteta u Jagodini i učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Jagodine i Duško Grbović, istoričar u Zavičajnom muzeju u Jagodini .

Starešina Srpske omladinske kulturne organizacije „SOKO“ Aleksandar Racić istakao je: „Potrebno je da se reč o srpskom stradanju po logorima NDH čuje i nikada ne zaboravi. Zato ćemo u septembru ugostiti ovu izložbu u našem gradu. Dogovor je postignut sa predsednikom udruženja „Jadovno 1941″ Dušanom Bastašićem. Potrebno je da što veći broj mladih ljudi vidi golgotu kroz koju je prošao srpski narod u Drugom svetskom ratu jer ako ne učimo iz prošlosti ponavljaćemo greške u budućnosti“.

Put u Kruševac obezbedila je lokalna samouprava.

Izvor: SOKO

Vezane vijesti:

Otvorena izložba „Moje Jadovno“ u Kruševcu

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: