fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Šokantno: na hrvatskom evru – Jasenovac

hrvatski evro.jpg

Ekskluzivno za čitaoce sajta Dveri donosimo fotografije uzoraka serije hrvatskog Evra, kovanog novca koji je posvećen ulasku Hrvatske u Evropsku Uniju 2013, kada serija i treba da uđe u opticaj.

Uzorci su kovani u 1.000 primeraka u Evropskoj centralnoj banci sa sedištem u Frankfurtu na Majni, i zahvaljujući Srbinu koji je došao do uzorka i koji je izvor naše priče (a koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman), imamo priliku da vidimo nečuven prizor.

Ništa ne bi bilo sporno da pod imenom serije „biljni i životinjski svet Hrvatske“ na poleđini novčića od 10 centi nije  spomenik  u Jasenovcu, najveći koncentracioni  logor fašističke NDH-a, stratište preko 750.000 Srba, Jevreja, Roma i drugih.

Uzorak serije hrvatskog Evra, kovanog novca koji je posvećen ulasku Hrvatske u Evropsku Uniju 2013.

U nadi da će institucije države Srbije i organizacije za zaštitu i očuvanje uspomene na žrtve holokausta i genocida reagovati, te proveriti ovu informaciju i zaustaviti puštanje ovakve kovanice u promet, pitamo se kakvo bi objašnjenje trebala da ima hipotetička kovanica iz nemačke serije sa naličjem npr. koncentracionog logora u Aušvicu ili Dahau.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srpski-sabor-dveri-234.jpg

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: