Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Služen parastos za postradale Slabinjce

SLABINjA – Vijeće Srpske nacionalne manjine Općine Hrvatska Dubica i SPCO Kostajničko-Dubičke parohije organizovali su parastos za postradale Slabinjce u ustaškom pokolju 16.12.1943. Parastos za duhovske zadušnice služio je na grobnici postradalih kod crkve Sv.Petke Gosp. Radoslav Anđelić protojerej Dvorske parohije i administrator Kostajničko-Dubičke parohije. 

Parastosu su prisustvovali, brojna rodbina i prijatelji. Protojerej Anđelić zahvalio je prisutnim na dolasku i uzimanju učešća u ovom Bogougodnom djelu.

Predsjednik VSNM Milinko Simić, zahvalio je protojereju na službi i obratio se prisutnima i podsjetio na stradanje Slabinjaca samo u tom danu.

„Slabinjci postradaše zbog imovine, pravoslavne vjere i srpskog imena. Međutim, i danas nije riješeno pitanje pristupa grobu. Na stratištu je podignut pčelinjak. Lokalna uprava izbjegava svoje zakonske obaveze, ali VSNM će biti istrajan u zahtjevu da se pitanje pristupa, prohoda i provoza do groba riješi na zadovoljavajući način. Moramo obezbjediti mirno počivalište za postradale Slabinjce“, zaključio je Simić.

(VSNM Hrvatska Dubica)

Izvor: Banija Online

Vezane vijesti:

Ne zaboravljamo nevine žrtve iz Slabinje | Jadovno 1941.

Održan parastos slabinjskoj djeci i srpskim žrtvama rata …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: