fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Služen parastos za poginule policajce

U Doboju je u okviru obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Sabor Svetog arhangela Mihaila služen parastos za 125 poginulih i dva nestala pripadnika dobojske Policijske uprave u otadžbinskom ratu, kome je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

U Doboju je u okviru obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske - Sabor Svetog arhangela Mihaila služen parastos za 125 poginulih i dva nestala pripadnika dobojske Policijske uprave u otadžbinskom ratu, kome je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.
Doboj – služen parastos za
poginule policajce Foto: SRNA

Bogdanić je ukazao na potrebu da se od zaborava otrgnu oni koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku, kao i njihove porodice.

On je rekao novinarima da resorno ministarstvo i MUP Republike Srpske imaju dosta dodirnih tačaka u radu, te ukazao na značaj preventivnih aktivnosti policije na unapređenju saobraćajne bezbjednosti, a time i manje štete po zdravlje stanovnika i Fond zdravstvenog osiguranja.

Ministar je podsjetio i na ulogu policije u situacijama kada zdravstveni radnici nisu u mogućnosti da intervenišu kod pacijenata zbog prirode njihove bolesti.

„Svakako tu je i zajednički projekat forenzička psihijatrija, u kome su zajedno MUP Srpske, te ministarstva pravde i zdravlja i socijalne zaštite, kao dokaz da je sve isprepleteno i da svi zajedno moramo dobro raditi, da bi i zdravlje stanovništva i bezbjednost građana i na kraju uspjeh Republike Srspke bili zagarantovani“, rekao je Bogdanić.

Načelnik Policijske uprave Doboj Dmitar Vračar podsjetio je da je na području ove Policijske uprave stradalo 127 pripadnika policije.

On je istakao da je stanje bezbjednosti u dobojskoj regiji zadovoljavajuće i da će dalje planirane aktivnosti ići u tom pravcu.

Vračar je naveo da je povodom slave pohvaljeno 13 organizacionih jedinica i pojedinica, koji su se istakli u svom radu.

Parastos je održan u zgradi Policijske uprave, a prisustvovali su i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa područja dobojske regije, predstavnici Gradske uprave Doboj kao i boračke organizacije sa ovog područja.

Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u hotelu „Integra“ u Doboju.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Pomen stradalim pripadnicima Specijalne policije

U Ostružnici Donjoj služen parastos za 28 poginulih boraca

Parastos za 250 poginulih boraca | Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: