fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Slava herojima: Pomen ruskim dobrovoljcima u Crnoj Gori

Povodom dana sećanja na ruske dobrovoljce 12. aprila 2017. godine u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru biće služen pomen sa početkom u 12.00 časova.

Foto: in4s.net
Foto: in4s.net

U Otadžbinskim ratovima srpskog naroda s kraja HH veka poginulo je preko 50 dobrovoljaca iz Rusije, Bugarske, Rumunije i Poljske. Ti ljudi su u najteža vremena trijumfa potrošačke ravnodušnosti svojom dobrovoljnom žrtvom posvedočili iskrenu ljubav među pravoslavnim narodima.

Upravo je o takvim ljudima svetitelj Filaret Moskovski rekao sledeće: “Ohrabreno gledamo na vas koji ustajete u zaštitu Otadžbine. Vi izvršavate svetu dužnost, i tim je bolje izvršavate što vas je na taj podvig slobodno pozvala vaša dobra volja i ljubav… Tim će vas više blagosloviti Bog koji ljubi dobrovoljne žrtve; tim će vam zahvalnija biti Otadžbina ako podvig tako revnosno započet isto tako revnosno nastavite i izvršite”.

Večna slava i hvala neka je svim ruskim dobrovoljcima koji dadoše najveće svoje blago – svoj život radi slobode svoje srpske braće,i koji svetu srpsku zemlju još posvetiše svojom junačkom mučeničkom krvlju i telom.

Njihovo delo neka bude primer svima nama kako se treba boriti za veru, narod i otadžbinu. Njih ne smemo zaboraviti već se na njih rado sećati i pričati o njima i njihovim nesebičnim delima.

(in4s.net)

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Višegrad: Postavljeno spomen obilježke poginulim ruskim …

Srpski narod i ruski dobrovoljci | Jadovno 1941.

Ruski dobrovoljci u ratu u Republici Srpskoj (Video); Srbi mi …

Ruski heroji – oni su voljeli Srbe više od života | Jadovno …

Višegrad: Dan ruskih dobrovoljaca (VIDEO) | Jadovno 1941.

Višegrad se sjeća ruskih dobrovoljaca | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: