fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SKANDALOZNA PREDSTAVA USRED BEOGRADA: Srpsku zastavu bacili pod noge, svoj narod optužili za genocid!

Srpsku javnost zgranula je predstava „Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo, liturgija“, koja je odigrana u Centru za kulturnu dekontaminaciju i u kojoj je oskrnavljena srpska zastava, koja je na kraju bačena na pod i išarana imenima navodnih hiljada pobijenih Bošnjaka. U predstavi se podgreva haški mit o genocidu u Srebrenici i srpskom narodu nameće kolektivna krivica.

KRIVIČNO DELO: Zastava na podu, išarana i oskrnavljena; Printscreen/slobodnaevropa.org

Da sve bude još tragičnije, u predstavi glume poznati srpski glumci Ivan Jevtović i Boris Milivojević (u ulozi Ratka Mladića), kao i operska pevačica Katarina Jovanović. Producent je Helsinški odbor za ljudska prava, koji finansira Soroševa fondacija, a uz podršku kancelarije Fondacije „Hajnrih Bel“ u Beogradu, Nacionalne zadužbine za demokratiju, ambasade Kanade i Evropske unije preko programa „Evropa za građane i građanke“.


ANĐELKOVIĆ: AUTORI PROJEKTA SU LOBISTI U SLUŽBI HRVATSKIH, ALBANSKIH I BOŠNjAČKIH INTERESA

Advokat Goran Petronijević smatra da je „ova predstava najmanje za kulturnu dekontaminaciju, već za indoktrinaciju i kontaminaciju i za antisrpsku politiku“:

Ne mogu da verujem da umetnici mogu sebi da dozvole da se stave u funkciju istorijske propagande i to antiistorijske propagande. Ispisivanje po zastavi je krivično delo, postoji zakon gde se štiti zastava, grb i simboli države.

Ivan Jeftović i Boris Milivojević; Printscreen/slobodnaevropa.org

On dodaje da genocid u Srebrenici Haški sud nije dokazao.

Genocid da, ali nad istinom

Mi smo nakon presuda i u toku procesa predali preko 100.000 dokumenata koji govore suprotno, ali, jednostavno, projektovano je bilo da se slučaj „Srebrenica“ kvalifikuje kao genocid. Glumci i režiseri i svi koji se bave pravljenjem takve predstave trude se da celu srpsku naciju proglase genocidnom. Sve to što oni sada rade i ono što je Haški tribunal pre njih radio pokazuje nam da postoji samo jedan genocid, a to je genocid nad istinom. I ovo je klasično potpirivanje već uzavrelih strasti u BiH jer svi oni koji se ovim bave posle toliko godina jesu piromani, ocenjuje Petronijević.

Šta kaže zakon

Član 4 – Na zastavu Republike Srbije ne može se ništa ispisati odnosno upisati niti se ona može menjati

Član 7 – Grb i zastava Republike Srbije mogu se upotrebljavati u umetničkom stvaralaštvu, nastavnom i obrazovnom radu na način kojim se ne vređa javni moral, ugled i dostojanstvo Republike Srbije

Član 33 – Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tlo niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija

U četiri različite presude broj žrtava varira od 4.000 do 8.000. Godinama se manipuliše mrtvim glavama da bi se došlo do određene brojke koja bi mogla da bude prihvatljiva kao genocid – ocenjuje Petronijević.

REDITELj U KRVAVOJ MANTIJI!

Reditelj je Zlatko Paković, koji je izveo i performans uoči predstave slikajući se u krvavoj mantiji pravoslavnog sveštenika, čime je potkrepio skandaloznu tezu o zločinačkoj ulozi Srpske pravoslavne crkve u ratovima devedesetih.

Zamislite audiciju za ovu predstavu. Ko bi od glumaca koje gledamo svakodnevno u serijama hteo i smeo da igra u toj predstavi. Talenat nije ništa bez odgovornosti i ličnosti – rekao je Paković i dodao da je odabrao glumce s kojima već dugo sarađuje na očigledno antisrpskim projektima.

Glumac Ivan Jevtović je uoči predstave poručio da „mnogi nisu svesni da 11. jul (dan pada Srebrenice, prim. aut.) treba da bude dan žalosti u Srbiji“.

Srebrenica je genocidni čin koji je izvršila kriminalna grupa, Beara, Mladić i ostali koji sebe nazivaju Srbima – rekao je Jevtović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković osvrnuo se za Srpski telegraf i na finansijera projekta.

Helsinški odbor za ljudska prava nije nikakva organizacija koja se bavi ljudskim pravima, već je u pitanju klasična antisrpska organizacija koja lobira u interesu naroda sa kojima smo bili u sukobu devedesetih i sa kojima danas imamo suprotne interese.

To je lobistička organizacija koja služi za promociju hrvatskih, albanskih i bošnjačkih interesa, a za blaćenje Srba. Njih i finansiraju oni sa zapada koji stoje iza agresije na naš narod tokom devedesetih.

To što oni rade nema veze sa humanitarnim radom, sa borbom za ljudska prava, već isključivo sa propagandom i na taj način oni najgore podrivaju sam koncept građanskog društva jer prosečan Srbin pomišlja da su građansko društvo i NVO nešto negativno, a to nije tačno – kaže Anđelković.

Autor: Sofija AĆIMOVIĆ

Izvor: REPUBLIKA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

2 Responses

  1. Mi kao da imamo amneziju, dozvoljavamo da nas blate gaze i ponižavaju u rođenoj kući, a sve to im omogućava ova NAZADNA vlast na čelu sa bolesnikom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: