Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Sinko, neće ovo na dobro izaći…“

Deda Miroslav Matić, iz sela Trbosilje podno planine Cer, došao je danas da guslama i frulom dvojnicom oplemeni najpoznatije šetalište u Beogradu. Međutim, to mu iz nekog razloga nije dozvoljeno da učini, te je ovaj Srbin, pošao put Hrama Svetog Save, u nadi da će bar tamo pronaći nekog kome ne smeta Srbin u Srbiji. U kratkom razgovoru, takođe je rekao kako ga mnogo više poštuju u Ljubljani, gde će uskoro ponovo otići, i da su mu nedavno u Novom Sadu pocepali košulju uz obrazloženje da je to Vojvodina, a ne Šumadija…
Pri rastanku rekao je samo: „Sinko, neće ovo na dobro izaći“.
A Ava Justin još davno reče: „ Kakva tmina! Kakva pomrčina! Gde su Srbi? Mnogo je bivših Srba, a pravih Srba, avaj, kako malo! “

Autor: Filip Živanović

Deda Miroslav Matić

Izvor: FB Reporter

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Senzacionalizam, a deda opet igra žrtvu i vadi se na nacionalizam. Deda je svirao u Novom Sadu na ulici svaki dan nekih 15 godina, ako ne i više. Pri tome je više od 8 sati kostimiran na ulici. Za toliko dana i sati, ako je imao sveukupno možda dve-tri neprijatnosti. Svaku neprijatnost je koristio žaleći sve svakome ko je mogao da ga sluša. Za svo to vreme deda je od ulične svirke iznajmljivao fin stan i ostavljao ušteđevinu. Posle se utvrdilo da ima i neke nekretnine na Zlatiboru.
    Ako slušate, njegovo sviranje frulice je dosta ograničeno. Vrti stalno dve melodije pa je upravo to razlog da ga poneko zamoli da promeni lokaciju ulične svirke. Međutim, tada deda iskusno nekada udari na kartu nacije! U isto vreme, dedi ne smeta kada njegovi poštovaoci diraju Rome ulične svirače preko puta njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: