fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ŠIBENSKI ANTIFAŠISTI PROTIV VUKIĆA

Šibenski antifašisti pokušali su da prekinu promociju knjige „Radni logor Jasenovac“ jednog od vodećih hrvatskih revizionista istorije Igora Vukića, koji brani ustaški režim i negira genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Ubijena srpska deca

Grupa Šibenčana nije željela da olako dopusti predstavljanje knjige u kojoj autor falsifikuje istoriju, zločine u Jasenovcu umanjuje, a sam logor opisuje kao – „prijatno mjesto za život“.

Tokom promocije u šibenskoj Gradskoj biblioteci, antifašisti su pokušali da pročitaju spisak Šibenčana koji su pogubljeni u Jasenovcu, ali im organizatori to nisu dopustili, navodi predsjednik Udruženja antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije Zoran Restović.

Šibenski antifašisti zgroženi su činjenicom da Vukić u knjizi relativizuje ustaške zločine u Jasenovcu.

„U prvoj rečenici predstavljanja knjige čuli smo da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do podne i po. Logoraši su dobijali raznorazne supe sa povrćem, a ponekad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora bi servirala logorašima i nešto konjetine“, prenose lokalni mediji.

U jednom trenutku, iz publike je ustao Zoran Restović.

„Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu“, rekao je, ali su ga u tome omeli organizatori ovog događaja.

Igor Vukić je samo jedan u nizu revizionista perioda ustaške Nezavisne Države Hrvatske, koji pokušava da falsifikuje istoriju i potpuno rehabilituje ustaški režim.

Izvor: RTRS

Vezane vijesti:

Igor Vukić: U Jasenovcu nije bilo ubijanja djece, u logoru postojala obrtnička škola za dječake

Spisak pobijene dece u logoru Jasenovac

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: