fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Savez antifašista Vojvodine traži odgovornost za pisanje Politikinog zabavnika o Ljotiću

Savez antifašista Vojvodine (SAV) zatražio je danas od nadležnih da pokrenu odgovarajuće postupke i utvrde odgovornost za objavljivanje afirmativnog teksta kojim se u listu Politikin zabavnik promoviše lik i delo Dimitrija Ljotića.

„Naša država postala je fašistoidna tvorevina koja svoju decu uči mržnji. Mi, antifašisti Vojvodine, zahtevamo i javno izvinjenje, i poručujemo vam da konačno počnete da postupate po zakonu i ljudskosti, jer ovo društvo nema više razumevanja za vaše obesti“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju SAV Vojvodine, dodaje se da je AD Politika, čiji je generalni direktor ujedno i glavni i odgovorni urednik Politikinog zabavnika, u vlasništvu države i da je Politikin zabavnik namenjen najmlađim članovima društva.

„Podsećamo javnost da je Dimitrije Ljotić i pre i tokom Drugog svetskog rata veoma rado sarađivao sa nacističkim vlastima, da je Jevreje predstavljao kao kiselinu koja razara društva“, navodi se u saopštenju i dodaje da je su „Ljotićevi Srpski dobrovoljački odredi 21. oktobra 1941. godine u Kragujevcu hapsili sugrađane svih nacija i kultura“ i da je tog dana hladnokrvno ubijeno više od 2.500 ljudi.

U poslednjem broju Zabavnika, od 18. januara 2019, navodi se da je Dimitrije Ljotić „osuđivao pogrome Jevreja“, „brinuo o redu u Srbiji“, te da je veliki broj srpskih masona „spasao iz logora“.

Izvor: DANAS

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

2 Responses

  1. Savez antifasista Vojvodine je zivi k…c i neka idu u tri p…e m…..e, slazem se da je LJotic fasista ali nemoj da mi savez antifasisa Vojvodine da popuje i nemoj da mu dajete prostora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: